Ambasadorul Greciei în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

Ambasadorul Greciei în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

*

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

În ziua de 22 ianuarie 2013, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de rămas bun pe Excelenţa sa Domnul Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei în România, la încheierea misiunii sale diplomatice la Bucureşti.

Excelenţa sa  a transmis un mesaj de preţuire Patriarhului României şi a evidenţiat relaţiile tradiţionale foarte bune dintre cele două popoare şi ţări ortodoxe, membre ale Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe Domnul Ambasador Georgios Poukamissaspentru  contribuţia  adusă în timpul misiunii sale diplomatice în România la o mai bună cunoaştere reciprocă între cele două popoare ortodoxe şi a urat succes în noua responsabilitate care urmează să-i fie încredinţată de către autorităţile statului grec.

Patriarhul României a apreciat legăturile de frăţietate şi cooperarea dintre Patriarhia Română şi Biserica Ortodoxă a Greciei care s-au dezvoltat foarte mult în ultimele două decenii. În acest sens,Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat că a devenit deja o tradiţie ca o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei să participe la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi să aducă spre închinare sfinte moaşte din Grecia, fapt care sporeşte intensitatea duhovnicească a pelerinajului organizat în fiecare toamnă pe Dealul Patriarhiei.

Domnul Ambasador a subliniat că în timpul misiunii diplomatice în România a fost impresionat de credinţa poporului român şi de activitatea pastoral-misionară şi social-educaţională a Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. În acest context, Excelenţa sa a menţionat că a devenit  un ascultător fidel al postului de radio TRINITAS al Patriarhiei Române datorită  programelor religioase care aduc pace sufletească şi a urat succes Patriarhului României în lucrarea de construire a Catedralei Mântuirii Neamului