Ambasadorul Portugaliei în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Ambasadorul Portugaliei în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 5 decembrie 3013, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Joao-Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei în România.

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a ţinut să sublinieze că cei aproximativ patruzeci de mii de români înregistraţi oficial în Portugalia s-au integrat foarte bine în societatea portugheză. Pe de altă parte, domnia sa a menţionat faptul că mai mulţi români au fost înşelaţi de unii profitori care le-au cerut bani promiţându-le locuri de muncă.

Excelenţa Sa a solicitat Patriarhului României ca prin intermediul parohiilor ortodoxe româneşti din Portugalia românii să fie informaţi şi atenţionaţi în legătură cu riscurile acceptării unor oferte de muncă intermediate în condiţii contractuale neclare de către persoane necunoscute.

Preafericitul Părinte Daniel a felicitat pe domnul ambasador la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a exprimat recunoştinţa faţă de atenţia pe care autorităţile portugheze o acordă românilor stabiliţi în această ţară din peninsula Iberică. În acest context, Patriarhul României a menţionat grija şi eforturile Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei Lauran, în vederea integrării românilor în societatea portugheză. Preafericirea Sa a solicitat domnului Ambasador al Portugaliei la Bucureşti să sprijine recunoaşterea oficială a Episcopiei Ortodoxe Române din această ţară.

În timpul întrevederii s-au mai abordat diferite aspecte ale fenomenului sărăciei, migraţiei, şomajului şi cooperării dintre autorităţi şi cultele religioase cu scopul depăşirii dificultăţilor generate de criza economică actuală, care afectează numeroşi cetăţeni europeni.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

%d blogeri au apreciat: