ANUNȚ – Pelerinaj în Italia organizat de filiala Brașov a Asociației Predania

Asociația Predania (Filiala Brașov) organizează o călătorie – pelerinaj, pe urmele sfinților ale căror moaște se găsesc în Italia. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom pleca pe 26 Decembrie (după-amiază) și ne vom întoarce pe 5 Ianuarie (dimineața).

În Roma (unde de găsesc mormintele Sfântului Apostol Petru și Sfântul Apostol Pavel, precum și moaștele multor alți sfinți ierarhi, mucenici, drepți și cuvioși) vom zăbovi mai multe zile: din 28 Decembrie, până în 2 Ianuarie.

În celelalte zile, vom admira minunatele mozaicuri și edificii romane din Ravena si Aquileea și ne vom închina la sfintele moaște (majoritatea aduse din Răsăritul Creștin, în timpul cruciadelor) din Veneția, Padova, Florența și Bologna. În drumul spre Italia, ne vom opri pentru a ne plimba prin capitalele europene de pe malul Dunării, Viena și Budapesta, dar nici aici nu vom neglija lăcașurile Creștine.

Pelerinajul este astfel alcătuit, încat să avem posibilitatea să participam la sfintele slujbe (în biserici ortodoxe) la toate sărbătorile din acest răstimp.

Costul total este de 250 de euro, iar înscrierile pot fi făcute până la 1 Decembrie. Mai multe detalii puteți primi scriindu-ne la adresa contact@librariapredania.ro sau apelându-ne la  0725 359 254. Vă rugăm să împărtășiți celor interesați!

*****

Sursa: email.

2 comentarii la „ANUNȚ – Pelerinaj în Italia organizat de filiala Brașov a Asociației Predania”

 1. Doamne, ajuta!
  La Roma este obligatoriu a se vizita Catacombele. La grupuri mai mari asigura ghidaj in limba româna. Trebuie solicitat acest lucru in mod expres.
  In legatura cu mormantul Sf. Ap. Petru la Roma, in cartea pe care o promovati chiar aici, De ce Papa si supusii lui s-au despartit de Biserica lui Hristos, Sf. Nectarie arata ca Sf. Ap. Petru nu a calcat niciodata la Roma. Cartea este atat de bine documentata scripturistic, istoric si logic incat nu mai lasa loc de intors. Este un adevarat tratat stiintific. Este bine sa stim adevarul.
  Cateva argumente in plus se pot gasi si in articolul de mai jos.
  http://www.crestinortodox.ro/stiri-crestine-gardianul/unde-afla-mormantul-apostolului-petru-roma-la-ierusalim-75617.html

  extras:
  Astazi, existenta la Roma a mormantului si a catorva relicve apartinand Sfantului Apostol Petru sunt certitudini decretate incontestabile de catre Vatican. O senzationala descoperire arheologica facuta insa la jumatatea secolului trecut pe Muntele Maslinilor din Ierusalim ridica, dupa cum vom vedea, serioase semne de intrebare, cel putin cu privire la locul unde se afla adevaratul mormant al Apostolului Petru. Volumul in care au fost stranse probele si formulate concluziile cercetarii a trecut, in mod suspect, neobservat si numai tenacitatea unui catolic american pasionat de subiect mai aminteste de tainuita descoperire. Fara a ne exprima in vreun fel parerea, indraznim sa supunem atentiei cititorilor nostri istoria acestei descoperiri care constituie, fara indoiala, poate cea mai mare dilema a lumii catolice.
  (…)
  Pe 23 decembrie 1950, Papa Pius al II-lea anunta la radio descoperirea la Roma a mormantului Sfantului Petru. Opt ani mai tarziu, doi preoti romano-catolici, P.B. Bagatti si J.T. Milik, publicau intr-o editura franciscana din Ierusalim volumul „Gli Scavi del Dominus Flevit” – Sapaturile de la Dominus Flevit”.
  Cartea, de altfel, singura, contrazicea categoric anuntul facut de Papa, prin dezvaluirea faptului ca printre mormintele din epoca timpurie a crestinismului descoperite si cercetate de arheologi la
  „Dominus Flevit”(manastire ridicata pe locul unde Iisus a deplans soarta Orasului Sfant) se afla si mormantul Apostolului Petru.
  Dovada o constituia inscriptia „Simon Bar Jona”- „Simon Fiul lui Iona”- gasita pe un fragment de osuar, alaturi de osuarele inscriptionate ale Mariei, Martei si al lui Lazar.
  Descoperirea a ramas practic necunoscuta, cartea nefiind, in mod suspect, promovata in randul specialistilor.
  (…)
  *Osemintele apostolului, asezate in osuar dupa obiceiul roman
  *F. Paul Peterson reda in cartea sa povestea acestei descoperiri, din care retinem faptul ca totul a pornit de la niste sapaturi intamplatoare facute in situl arheologic in 1953 de catre un
  >> calugar franciscan. Excavatiile ulteriore au scos la iveala un intreg cimitir paleocrestin, fara nici un obiect care sa fi apartinut evreilor, arabilor sau paganilor. Osemintele despre care se presupune ca ar fi apartinut Sfantului Petru au fost gasite intr-un osuar din piatra, puse acolo la aproximativ zece ani dupa trecerea lui la Domnul, dupa cum era obiceiul la romani. Adica, dupa un timp, oasele celui decedat erau scoase, puse intr-un fel de cutie, cu numele celui mort, asezata alaturi de alte osuare intr-o groapa, pentru a face loc altor morti.
  Potrivit specialistilor consultati de Peterson, in mod indubitabil, inscriptiile descoperite sunt crestine, inclusiv cea referitoare la Petru, evident, sunt autentice si dateaza din perioada distrugerii Ierusalimului de catre Titus, in anul 70. Ele nu aveau cum sa provina dintr-o epoca anterioara venirii lui Iisus.
  >>
  Peterson concluzioneaza, printre altele, ca descoperirea este extrem de stanjenitoare, intrucat submineaza chiar fundamentele Bisericii Catolice. De vreme ce Petru nu a trait la Roma si nu a
  fost martirizat si ingropat acolo, el nu a fost nici primul papa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: