Acasă > ORTODOXIE, ŞTIRI > Aparatură medicală donată pentru spitale din Capitală

Aparatură medicală donată pentru spitale din Capitală

1

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un grup de voluntari şi binefăcători de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul paraclisului,a donat astăzi, 20 august 2015, aparatură medicală spitalelor„Grigore Alexandrescu”, „Marie Curie”, „Elias” din Bucureşti. 

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” şi Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, de ultimă generaţie, în valoare de 15.748 lei fiecare.

Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” deţine, graţie iniţiativei oamenilor cu suflet mare, un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est. De asemenea, copilaşii născuţi cu malformaţii ale tubului digestiv, internaţi la „Marie Curie”, au primit scutece şi lapte praf.

Totodată, Liviu Stoica, internat la Spitalul clinic de psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, diagnosticat cu meningiom frontal stâng operat, a primit, sub formă de donaţie, un sistem plasă de titan, în valoare de 3.500 euro, pentru realizarea operaţiei de reconstrucţie a voletului frontal.

„Este nevoie de astfel de acţiuni şi noi le facem cât de des putem, cu ajutorul credincioşilor şi al sponsorilor.Până în prezent, s‑au făcut donaţii în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Aparatura medicală oferită este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Am văzut în spitalele unde am mers multe familii plângând pentru copiii lor care intrau sau ieşeau din operaţii. Ne sensibilizează suferinţa oamenilor, mai ales a copiilor lipsiţi de apărare şi a mamelor disperate, care ar da orice să‑şi vadă pruncii salvaţi”, a declaratpărintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

1.1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa: http://basilica.ro/aparatura-medicala-donata-pentru-spitale-din-capitala-109021.html

Categories: ORTODOXIE, ŞTIRI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.