APEL UMANITAR : Cătălin, un tânăr medic deosebit, are nevoie de ajutorul nostru!

APEL UMANITAR

Cătălin are nevoie de noi! Ajutaţi un tânăr medic să salveze vieţi!     

Cătălin Sandu, 25 ani, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila – Facultatea de Medicină Generală promoția 2011, este colegul și prietenul nostru care trece prin cel mai greu examen. Are nevoie de noi, de ajutorul nostru, al tuturor. Financiar și moral. Acum.

În luna mai a acestui an, la nivelul fosei iliace stangi, s-a descoperit o formațiune catalogată drept hematom survenit în urma unui traumatism ușor. La examenul ecografic și ulterior pe CT din luna iulie aspectul a fost sugestiv pentru hematom, decizia fiind de urmărire și de intervenție chirurgicală în caz de agravare a simptomelor dureroase. La sfârșitul lunii iulie s-a efectuat o puncție evacuatorie cu plasarea unui tub de dren, menținut timp de 3 săptămâni. Simptomele s-au atenuat pentru ca, la sfârșitul lui august, să se agraveze dramatic. Cătă avea nevoie de doze din ce în ce mai mari de analgetice. Pregătirea pentru licență a devenit o adevărată corvoadă. Noi toți cei care l-am văzut la licență am fost ingrijorați de cât de mult slăbise și de cât de obosit arăta, dar am considerat că este de vină perioada aglomerată. Nimeni nu și-a putut imagina ce tragedie va urma pentru prietenul nostru. A doua zi după examenul de licență, pe 15 septembrie, s-a intervenit chirurgical, ridicându-se suspiciunea de sarcom pe baza aspectului gelatinos din plagă. Intervenția a fost în concluzie oncologică cu viză radicală, excizie completă a țesutului aparent tumoral și margini de siguranță. Tumora nu invadase cavitatea abdominală, fiind relativ localizată. Examenul histopatologic și imunohistochimia au avut ca diagnostic final Tumoră desmoplazică cu celule mici rotunde (DSRCT). Este o formă extrem de rară de sarcom, descrisă pentru prima oară în 1989, fiind diagnosticate doar 200 de cazuri până în prezent.

Doar 5 centre din lume au experiență în tratarea acestei forme extrem de agresive, o variantă de sarcom Ewing a părților moi, cu 15% supraviețuire la 5 ani. Examenul PET efectuat la 4 săptămâni de la operație a evidențiat recidiva tumorală, cu dimensiuni de 13/7 cm, cu extensie în aripa osului iliac, ceea ce face ca durerile lui să fie insuportabile în momentul actual. Nu se poate mobiliza, iar terapia oncologică trebuie începută cât mai urgent, tumora fiind evident extrem de agresivă iar Cătă extenuat fizic și moral de durere.

Clinica de Oncologie și Hematologie a Spitalului Universitar Freiburg este unul din puținele centre cu experiență în acest tip de tumoră rară, tratând cu succes 2 pacienți, considerați vindecați în acest moment deși continuă tratamentul chimioterapic. Este cea mai bună șansă pentru Cătă în momentul acesta. De marți, 18 Octombrie, el se află acolo și va începe cât de curând chimioterapia. Lipsa unui protocol terapeutic standard, urmare a lipsei studiilor clinice și rarității tumorii, face extrem de dificilă evaluarea unor costuri, fie și estimativ. Tratamentul actual cu cele mai bune rezultate implică radio și chimioterapie precum și transplant de celule stem autologe. Va fi probabil necesară și o a doua intervenție pentru rezecția tumorii recidivate. Costurile vor atinge în mod evident valori extrem de ridicate, chiar dacă în acest moment nu putem estima absolut deloc despre ce sumă vorbim. Știm că este un tratament complex, de lungă durată, care va necesita internarea în spital pentru luni de zile.

Familia lui Cătălin și noi, toți cei care ținem la el, vă cerem sprijinul pentru a putea suporta costurile tratamentului, pentru ca acesta să se efectueze în timp util să ni-l redea pe colegul și mai ales prietenul nostru Cătă.

Pentru donatii exista atat conturi de transfer bancar, cat si sisteme de donatii online sau prin telefon:
Donatii online cu cardul, prin MobilPay

Donatii online prin Paypal
Donatii prin transfer bancar
EURO:
RO03RNCB0079124149020002
DOLARI:
RO46RNCB0079124149020004
RON:
RO30RNCB0079124149020001SWIFT: RNCBROBU (valabil pentru ambele conturi)

BANCA: BCR, B-dul Basarabia, Nr. 156, Sector 3, Bucuresti
Conturile sunt deschise pe numele Unga Raducu (tatal lui Catalin).
Donatii de tip „Teledon” din reteaua Romtelecom
0900 900 080
10 euro/apel

Numar valabil doar în reteaua Romtelecom între 20 octombrie 2011 – 6 ianuarie 2012.

Suma de care Cătălin are nevoie pentru a începe tratamentul este de 200.000 EURO. Avem nevoie de această sumă până Marţi, 25 Octombrie 2011.

Mai multe detalii:  http://drcatalinsandu.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: