Arheologii turci susțin că au descoperit mormântul Sfântului Nicolae

8660

 Joi, 5 octombrie 2017

 

Arheologii turci susțin că au descoperit mormântul Sfântului Nicolae în fundația unei biserici

 

Demre (Myrele din antichitate) se află în regiunea Antalya și este orașul în care a trăit cea mai mare parte a vieții sale, în secolul al IV – lea d.Hr., Sfântul Nicolae.

Cemil Karabayram, conducătorul Autorităţii pentru Monumente din Antalya, a declarat că mormântul a fost descoperit în timpul unor scanări electronice, care au arătat spații goale sub o biserică.

„Credem că mormântul nu a suferit nicio daună, dar este greu să ajungem la el fără să distrugem mozaicurile de pe podea”, a spus dl. Karabayram pentru Hurriyet Daily News. El însuși a declarat extrem de optimist că osemintele care se găsesc în mormânt îi aparțin Sfântului Nicolae, dar a semnalat că scoaterea podelei piesă cu piesă pentru a se ajunge la mormânt va fi un proces care va lua destul de mult timp.

„Elementele pe care le-am adunat sunt foarte încurajatoare, dar munca adevărată începe acum”, a adăugat, semnalând că grupul de arheologi, având-o la conducere pe profesoara Sema Dogan, speră că va găsi intacte osemintele Sfântului Nicolae sub biserică. Este de așteptat ca o asemenea evoluție să întărească în mod important turismul din regiune.

Moaștele Sfântului Nicolae au fost păstrate în Myrele Lykiei până în secolul al XI – lea.

După cum se credea până astăzi, în 1087 nişte marinari le-au luat și le-au dus în Italia, în orașul Bari, unde au fost așezate în Catedrala Sfântului Nicolae.

Cu toate acestea, specialiștii turci susțin că osemintele pe care le-au luat atunci din biserică aparțineau unui alt preot și nu Arhiepiscopului Nicolae.

Pomenirea Sfântului Nicolae se prăznuiește pe 6 decembrie atât de către Biserica Ortodoxă, cât și de cea romano-catolică.

traducere: http://www.acvila30.ro,  sursa: http://www.romfea.gr/diafora/17362-tourkoi-arxaiologoi-isxurizontai-oti-anakalupsan-ton-tafo-tou-agiou-nikolaou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: