Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului: „Bogăţia maritimă a Ciprului o ţinteşte Troica (Troica fiind FMI-CE-BM)”

chrysostomos cyprus 600

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului:

„Bogăţia maritimă a Ciprului o ţinteşte Troica

 (Troica fiind FMI-CE-BM)” 

 

Miercuri,13 martie 2013

Autor: tanea.gr

  Aprecierea că scopul pe termen lung al Troicii este bogăţia maritimă din AOZ cipriot şi exercitarea de presiuni în ceea ce priveşte chestiunea cipriota si-a exprimat-o Arhiepiscopul Hrisostom, care a declarat că „trec cu vederea ca nu le va reuşi”. 

Kyr Hrisostom, vorbind în emisiunea TV dela RIK, a caracterizat ca tragică situaţia din economie. A spus că lucrurile nu merg deloc bine şi a adăugat că nu ar fi crezut niciodată că comportamentul Troicii ar putea fi „atât de inacceptabil, dur şi extenuant”.

A repetat că „dacă Europa persistă în ştrangularea economiei noastre şi nu vom putea trăi mulţumitor, mai bine ar fi să ieşim din zona euro”. Cel puţin ne vom salva demnitatea.

Arhiepiscopul Hrisostom a spus că intr-o asemenea eventualitate pentru Cipru în mod sigur nu va fi uşor. Însă – a adăugat – europenii trebuie să înţeleagă că „atunci când un ochi din pulover fuge, atunci puloverul se va deşira în întregime” şi că dacă iese Ciprul din zona euro, vor urma şi alte ţări.

În ceea ce priveşte Banca Elena, a spus că, din păcate, zilnic se faceau declaraţii de către guvernanţii anteriori impotriva domeniului bancar, asa incat acest domeniu a fost afectat iremediabil.

Mai precis – a spus – cât timp Banca Elena a funcţionat excelent şi nu a cerut ajutor, este de neînţeles pentru el de ce au cerut controlarea ei.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.