Arhiepiscopul Teodosie al Sevastei: Siria va învinge în lupta împotriva terorismului

Arhiepiscopul Teodosie al Sevastei:

Siria va învinge în lupta împotriva terorismului

Șeful comunității ortodoxe a Palestinei Arhiepiscopul Teodosie al Sevastiei aflându-se într-un pelerinaj în Bulgaria, a declarat că Siria este o țară de coexistență pașnică a diferitelor religii – şi ea va învinge în lupta împotriva terorismului. Săvârşind sfânta liturghie la 12 august, la Catedrala Alexandr Nevsky din Sofia, episcopul s-a rugat pentru pace în Siria, pentru oamenii săi care suferă, curajul armatei și pentru guvernul țării, relatează SANA.

De asemenea, Theodosios Atallah Hanna a ridicat din nou vocea sa în apărarea mitropoliţilor răpiţi la 22 aprilie în apropiere de granița cu Turcia – Mitropolitul Paul-Boulos Yazigi de Aleppo și mitropolitul sirian de Alep Gregorios Yohanna Ibrahimcelor, cheamându-i pe cei cari îi dețin în captivitate la eliberarea prizonierilor. Sub pretextul sloganurilor religioase din Siria sunt comise crime împotriva oamenilor nevinovați, se distrug bisericile și moscheile, a spus vladâca în discursul său.

Siria va învinge în lupta împotriva terorismului datorită rezistenței oameniilor săi şi a conducerii, eroismului armatei siriene, este încrezător Atallah Hanna, care, împreună cu ortodocşii din întreaga lume, se roagă ca Siria să nu fie ștearsă de pe fața pământului.

Traducere şi sursa:  ortodox.md (www.pravoslavie.ru)