Arhierei din Patriarhia Antiohiei la Arhiepiscopul Ieronim

qatar2 

Arhierei din Patriarhia Antiohiei

 la Arhiepiscopul Ieronim

 

Joi,21 martie 2013

Autor: Emilios Polyghenis

O delegaţie a Patriarhiei Antiohiei l-a vizitat ieri, potrivit informaţiilor exclusive ale Romfea.gr, pe Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim.

Ierarhii din Patriarhia Antiohiei l-au informat pe Arhiepiscopul Ieronim în legătură cu poziţiile lor în divergenţa apărută cu Patriarhia Ierusalimului în urma alegerii de catre cea din urma a „Arhiepiscopului de Qatar, kyr Macarie” într-o regiune care este considerată teritoriu „canonic” al Bisericii Antiohiei.

Delegaţia Patriarhiei Antiohiei continuă contactele sale cu intaistătatorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale în procesul de informare a acestora în ceea ce priveşte acest subiect.

Arhiepiscopul Ieronim, la rândul său, pare să fie pe linia Patriarhiei Ecumenice şi nu exclude să existe zilele următoare încă o întâlnire a sa cu Patriarhul Ecumenic, kyr Bartolomeu,la Fanar, pentru acest subiect.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.