Arhimandritul Paisie Teodorescu a fost ales vicar patriarhal

Arhimandritul Paisie Teodorescu a fost ales vicar patriarhal

 

 

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu a fost ales în şedinţa Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, din data de 6 iunie 2014, în funcţia de vicar patriarhal, informează “Ziarul Lumina”.

Având în vedere creşterea cerinţelor de reprezentare ale Patriarhiei Române, dar şi volumul şi calitatea activităţilor desfăşurate la nivelul Cabinetului patriarhal, s-a transformat postul de consilier patriarhal coordonator de la Cabinetul patriarhal în post de vicar patriarhal.

„Personal, această numire o privesc ca pe o ascultare! În Biserică trebuie să facem ascultare şi să respectăm hotărârile autorităţii superioare în vederea păstrării bunei rânduieli. Totodată, această promovare este o mare onoare, care însă vine împreună cu o mare responsabilitate. Fiecare promovare, mai ales în Biserică, presupune o angajare mai intensă a lucrării, a responsabilităţilor. Responsabilitatea devine obligaţie de serviciu! A fi responsabil înseamnă a avea obligaţia de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta şi suporta consecinţele dacă acel lucru nu s-a împlinit bine. În general, funcţia sau ascultarea de vicar cam asta înseamnă: împlinirea unor lucrări încredinţate, pentru că vicar este un cleric numit de chiriarh pentru a fi de ajutor în activitatea administrativă şi canonică.

Mulţumesc Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru încrederea acordată şi mă voi strădui să împlinesc această ascultare cu bucurie şi multă credinţă în ajutorul lui Dumnezeu, Care pe cele slabe le întăreşte, iar pe cele cu lipsă le împlineşte“, a declarat arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal.

%d blogeri au apreciat: