Atac la Biserică printr-o dezinformare tendenţioasă

Atac la Biserică printr-o dezinformare tendenţioasă

*

 

În legătură cu reportajul intitulat „Biserică de un milion de euro sfinţită la Ghimbav”, prin care s-a încercat o dezinformare şi manipulare a opiniei publice de către postul Realitatea TV, Arhiepiscopia Sibiului face următoarele precizări:

1.    Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Ghimbav, jud. Braşov, a fost edificată aproape în exclusivitate din donaţiile credincioşilor parohiei şi printr-un sprijin din partea Primăriei, provenit din impozitele cetăţenilor oraşului, care sunt ortodocşi în proporţie de 89,13 %, conform ultimului recensământ al populaţiei (2011). 
Tabla care acoperă locaşul de cult a fost procurată din Ucraina, fiind tablă cromată, nu din inox şi nicidecum poleită cu aur. Valoarea întregului edificiu a fost tendenţios şi neprofesional supraestimată de realizatorii reportajului.
2.    Donaţiile ale tuturor credincioşilor şi a tuturor binefăcătorilor dovedesc credinţa, dragostea jertfelnică şi încrederea lor neclintită în Biserica strămoşească. 
3.    Biserica a fost construită într-un nou cartier de locuinţe, răspunzând nevoilor spirituale şi sociale ale credincioşilor. Informaţia potrivit căreia „în oraş nu există creşă, grădiniţă, policlinică şi nici cămin de bătrâni” este, iarăşi, ireală şi tendenţioasă. Lângă locaşul de cult, parohia ortodoxă are în construcţie un aşezământ social, în care vor putea servi zilnic o masă caldă 35 de oameni săraci. De asemenea, lângă biserică, în toamna acestui an vor fi inaugurate: o grădiniţă cu program prelungit, un corp de şcoală cu şase clase, precum şi o sală de sport, iar în oraş funcţionează un dispensar cu cinci medici, care deserveşte nevoile populaţiei.

Instituţiile media ar trebui, în primul rând, să ia în considerare valoarea spirituală a locaşului bisericesc de a crea comuniune între oameni, care este cu mult mai mare decât valoarea materială a construcţiei, exagerat estimată în reportaj. 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului

Un comentariu la „Atac la Biserică printr-o dezinformare tendenţioasă

  1. Pop Lăcrămioara

    DA. Ca de obicei. Când se face ceva bine, hop şi unii care n-au de lucru şi vin cu defăimarea din urmă. Cei care lucrează în media, ar trebuii să îşi facă mai înainte de toate o evaluare de sine; Să-şi întrebe sufletul şi abia apoi să dea drumu anumitor stiri. Oricum, mai mult a clădit în ţara asta Biserica, decât vor face vreodată, instituţiile media. Biserica e una şi, e a poporului. Instituţiile media sunt multe, mărunte şi, fiecare cu proprietarul ei. Românul însă, ştie să-şi respecte credinţa, îşi ştie obârşia şi mai ales nu uită câţi au suferit şi au murit pentru cedinţă şi neam; De asta nu mă tem şi, nu cred că cei care defăimează au ceva sorţi de câştig. Ştie, el, românul să aleagă pleava. Doar asta face de când l-a lăsat Dumnezeu în colţul acesta de RAI.

Comentariile sunt închise.