Atentie, e real!!! PAPA VA VENI DIN NOU IN ROMANIA!!!

Atentie, e real!!! PAPA VA VENI DIN NOU IN ROMANIA!!!

Se pregateste cu usile inchise venirea din nou a Papei de la Roma. Zic unii ca se pare ca va veni in jurul lui decembrie-ianuarie. Eu ma mir sa vina pe frig, pt ca, de obicei, la astfel de evenimente nefericite se doreste participarea poporului si, deci, este nevoie de vreme mai calduroasa. Ce rost are venirea Papei daca nu se face si o baie de multime, daca nu este indusa in eroare si cat mai multa populatie naiva?
Ca va veni, este sigur. Se aude din ce in ce mai des ca dl. Cazaban-Tataru (cu un trecut cam ocult, aflu in ultimul moment – cine are urechi sa auda; nimic la intuneric care sa nu ajunga sa se vesteasca la lumina), actual ambasador la Romaniei la Vatican, se si lauda cu acest eveniment pus la cale de el – intre altii.
Va mirati ca nu stiti mai nimic, ca de anul trecut din vara, de cand s-a spus ca Sinodul BOR si-a dat acordul in principiu, nu se mai aude nimic?
Nu va mirati! Va explica IPS Ierothei Vlahos -pe care-l admira atata lume, dar il asculta numai cu jumate de ureche- cum sta treaba in relatiile cu papistii – chiar si pe alte meleaguri ortodoxe. Numai ca acolo mai exista si ierarhi verticali care sa ridice glasul si sa blocheze minciuna si mizeria tradarii/ipocriziei:
«Modul in care Biserica noastra participa la dialog nu este cel potrivit. Se face cu o extrema secretomanie. Textele care au fost semnate la Intrunirile de pana acum (Monaco, Bari, Noul Valaam si Ravenna) si de catre reprezentantii Bisericii noastre sunt problematice. Niciodata nu a avut loc in cadrul Ierarhiei o dezbatere referitoare la chestiunea: Care ar trebui sa fie pozitia reprezentantilor nostri in cadrul acestor intruniri? Si niciodata nu au fost textele dezbatute in cadrul Ierarhiei dupa ce au fost semnate. Inseamna ca in acest punct nu functioneaza sistemul sinodal. Noi, ierarhii, ca interpreti si pazitori ai Credintei, suntem abandonati la periferie, in “intuneric”.»
In schimb, in Romania s-a facut sinodal. Ce anume? Acceptarea unicat a Acordului eretic de la Balamand prin care comunitatea filioquistilor papisti este considerata „Biserica sora” cu „Taine”, preotie, har (creat/necreta – nu ni se lamureste!!!) si succesiune apostolica. Secretomania functioneaza, insa, in acest caz, fata de popor. In seminarii si facultati de „teologie”, insa, lumea este indoctrinata ca atare, fara ca tinerii sa se intrebe ce spun celelalte Biserici Ortodoxe sau care este baza dogmatica, patristica, canonica a unor astfel de decizii eretice prezentate ca „open-minded”.
(textul acesta a blocat cat de cat initiativele episcopilor filo-papisti care se jucau cu focul cu dialogul; unul dintre ei, Hrisostom de Messinia, a fost nevoit sa faca penitenta in fata Sf. Sinod al Eladei pentru afirmatiile sale de tip Balamand (romano-catolicii sunt „Biserica” etc), iar pocainta sa, pentru ereziile proferate public, sa fie facuta cunoscuta poporului [deci, pocainta publica]; nu stiu de ce cred unii la noi ca daca au smintit lumea public prin actiuni publice sau cuvinte/semnaturi publice, care raman, eventual, si ca acte valabile prin cartile de teologie, se pot pocai in taina, pe la duhovnici, intre patru ochi; pe cand si la noi rejectarea publica a ereziei care imbolnaveste atatea minti fragede?) http://apologeticum.wordpress.com/2011/10/15/mitropolitul-hierotheos-vlahos-critica-dedesubturile-viclene-ale-dialogurilor-dintre-ecumenistii-ortodocsi-si-papisti/#comment-27557
ÎPS Serafim de Kithire denunţă Sinodului pe Mitropolitul Hrisostom de Messinia pentru abatere eclesiologică, cerând fie retractare şi mărturisire de credinţă, fie caterisire: https://acvila30.ro/2010/06/21/cine-ne-va-reprezenta-la-viena-in-dialogul-cu-catolicii/
CE ESTE DE FACUT? CE PROPUNETI? Si nu ma intrebati, ironic, daca la venirea Papei va fi hirotonit si noul episcop-vicar ales, Ieronim Cretu, cel care acum 2 ani conslujea/se impartasea cu heterodocsii la Liturghie in insula Patmos, caci nu stiu…

MM, TEOLOG

Un comentariu la „Atentie, e real!!! PAPA VA VENI DIN NOU IN ROMANIA!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: