Bătrânul Episcop, Părintele Augustin Kandiotis, pentru a 14-a zi în spital

 Bătrânul Episcop, Părintele Augustin Kandiotis,

pentru a 14-a zi în spital

 

  Starea sănătăţii Părintelui Augustin continuă să fie gravă, dar este constantă. Semnele vitale ale organismului: pulsul, tensiunea arterială, temperatura… până în clipa de faţă nu au prezentat vreo problemă.

          Pe 14.08.2010, după-amiază, în rezerva Stareţului s-a făcut Sfântul Maslu cu trei preoţi, cu călugăriţe din Mănăstirea Sfântului Augustin, Episcopul Hypponei, şi cu mulţi credincioşi, care se aflau înăuntrul şi în afara rezervei. Stareţul a deschis ochii şi pentru destul de mult timp după Sfântul Maslu a fost treaz. Sâmbătă seara, după Privegherea Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, care a avut loc în Mânăstirea Sfântului Augustin, părintele Lavrentie a dus Dumnezeiasca Împărtăşanie la spital şi respectabilul stareţ s-a împărtăşit pentru a doua oară în spitalul din Florina cu Preacuratele Taine.

                Un moment emoţionant: 

                 Un preot evlavios din Florina s-a dus la bătrânul său episcop, Părintele Augustin, şi i-a spus: „Îţi mulţumim, Gheronda, pentru tot ce ai făcut pentru noi. Pâinea pe care o mâncăm este pâinea ta, dar nu ne-ai dat doar pâinea cea materialnică, ci ne-ai dat şi credinţa în HRISTOS. Îţi mulţumim pentru toate, Gheronda. Iartă-ne că nu am ajuns la înălţimea la care te-ai fi aşteptat…”

          Atunci, Gheronda Augustin şi-a deschis ochii, l-a privit drept în faţă şi i-a strâns mâna. Apoi şi-a unit degetele pentru binecuvântare şi a încercat să-şi ridice mâna.

 

TRAD. Pelerin ortodox,  SURSA: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: