BISERICA BULGARIEI A CINSTIT A 60-A EI ANIVERSARE (FOTO)

epetio1

BISERICA BULGARIEI A CINSTIT A 60-A EI ANIVERSARE (FOTO)

 

       Autor: Ivan Zekov

       Astăzi, duminică 19 mai 2013, în Catedrala „Sfântul Alexandru Nevski” din Sofia a avut loc o fastuoasă Liturghie Patriarhală în sobor cu mai mulţi arhierei.

       Astăzi Biserica Bulgariei prăznuieşte a 60-a aniversare de la reabilitarea Patriarhiei Bulgariei.

       Dumnezeiasca Liturghie festivă a fost prezidată de Patriarhul Neofit al Bulgariei, ce a fost însoţit de Mitropolitul Nicolae de Filipopol, Natanael de Nevrokopiu, Naum de Stoviu, Tihon de Tiberiopol, Ioan de Znepol, Pavel de Levki şi Constantin de Makariopol.

       Semnalăm că sărbătoarea celei de-a 60-a aniversări a avut loc cu 9 zile după data normală, în urma hotărârii în acest sens a Patriarhiei Bulgariei.

       Mesajul Sfântului Sinod la a 60-a aniversare a fost citit de către Preasfinţitul Episcop Naum de Stoviu.

       „În ultimele decenii lucrurile n-au fost uşoare pentru Biserica noastră, dar cu toate acestea cu ajutorul lui Dumnezeu, cler şi popor s-au luptat pentru mărturia Evangheliei în ţară”, menţionează printre altele  mesajul referitor la sărbătoarea de astăzi.

       De asemenea adaugă: „Societatea noastră trece printr-o criză duhovnicească, deoarece criza nu este doar socială şi politică, ci este o criză a valorilor, o criză departe de adevărul veşnic al lui Dumnezeu.”

       „Cinstim astăzi a 60-a aniversare de la reabilitarea Patriarhiei noastre, însă suntem datori să ne amintim cu evlavie de martirii şi mărturisitorii bulgari ai credinţei, cunoscuţi şi necunoscuţi, care au păzit ca pe lumina ochiului nu doar credinţa, ci şi istoria Bisericii noastre”, subliniază în mod semnificativ mesajul Sfântului Sinod.

       După sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Întâistătătorul Bisericii Bulgariei a făcut urări pentru toţi cu prilejul sărbătorii de astăzi, subliniind: ,,Dumnezeu să aibă milă, ca să existe prosperitate în poporul Bulgariei, iar în Biserică întotdeauna să existe unitate”.

       În încheiere, Patriarhul i-a chemat pe tineri să cunoască credinţa ortodoxă, subliniindu-le că au deplină capacitate să înveţe destule despre adevărul Evangheliei.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

epetio2

epetio3

epetio7

epetio