BISERICA ORTODOXĂ UCRAINEANĂ A INFORMAT DESPRE CONVORBIREA MITROPOLITULUI PRIMAT ONUFRIE CU VICTOR YELENSKY

Preafericitul Mitropolit Onufrie. Imagine: news.church.ua

În timpul întâlnirii cu șeful Serviciului de Etnopolitică, Întâistătătorul BOUkr a dezmințit acuzațiile privind influența centrelor religioase străine asupra BOUkr.

Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a relatat despre conținutul întâlnirii Preafericitului Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine cu conducătorul Serviciului de Stat pentru Etnopolitică și Libertatea de Conștiință, Viktor Yelenski.

Întâlnirea a avut loc pe 25 iulie 2023 în Lavra Peșterilor de la Kiev.

Potrivit Departamentului pentru Informare, „au fost discutate o serie de probleme legate de politica stat-biserică în Ucraina”.

„Preafericitul Mitropolit Onufrie a subliniat că Biserica Ortodoxă Ucraineană, în conformitate cu structura sa, este înzestrată cu toate drepturile care îi permit să-și îndeplinească în mod absolut independent misiunea în societatea ucraineană și a respins acuzațiile legate de influența centrelor religioase situate în afara statului ucrainean”, se notează în comunicat. „Întâistătătorul a notat, de asemenea, că poziția generală a Bisericii Ortodoxe Ucrainene este de a sprijini pe deplin acțiunile autorităților și de a păstra suveranitatea Ucrainei pe toate teritoriile sale, precum și în lupta împotriva agresiunii ruse, care s-a reflectat în mod repetat în documentele oficiale, actele adoptate prin hotărârile sinodale și sobornicești”.

UJO a scris mai devreme că Serviciul de Stat pentru Etnopolitică și Libertatea de Conștiință a raportat că în timpul unei întâlniri cu Întâistătătătorul, Viktor Yelenski a vorbit despre necesitatea unei „rupturi complete și necondiționate” între Biserica Ortodoxă Ucraineană și Biserica Ortodoxă Rusă.

sursa: https://spzh.news/ro/news/75079-v-upts-soobshchili-o-chem-razhovarival-predstojatel-s-hlavoj-hosetnopolitiki

%d blogeri au apreciat: