Botezuri colective făcute de către Mitropolitul Macarie de Kenya in apa curgatoare (FOTO)

baptisis-2

baptisis-13

Botezuri colective făcute de către Mitropolitul Macarie de Kenya in apa curgatoare

(FOTO)

 

Vineri, 23 ianuarie 2015

 

Înaltpreasfințitul Mitropolit de Kenya, Macarie, a vizitat astăzi două şcoli primare, care se află în cele mai dinauntru parti ale regiunii El Doret.

Ambele şcoli primare au copilaşi de la grădiniţă până la clasa a VIII – a şi depăşesc numărul de 500 de elevi fiecare din ele.

A avut prilejul să discute cu directorii şi profesorii şcolilor şi a dat cuvenitele îndrumări, dar i-a şi felicitat pe toţi pentru eforturile lăudabile pe care le depun pentru funcţionarea impecabilă a acestor şcoli, care literalmente se află în mijlocul pustietăţii şi în condiţii extrem de nefavorabile. În timpul vizitei sale, Înaltpreasfințitul a împărţit cărţi, rechizite şi daruri profesorilor şi a intrat în clase unde a vorbit elevilor.

Pentru a ajunge la aceste două şcoli, Înaltpreasfințitul a trebuit să treacă printr-o pădure imensă (o junglă naturală) cu o mulţime de vegetaţie tropicală. A vizitat de asemenea o biserică din apropiere care va fi sfinţită curând.

La orele după amiezii a oficiat botezuri colective în râul din apropiere împreună cu cei doi preoţi ai acestei regiuni.

Înaltpreasfinţitul, în omilia sa, şi-a exprimat bucuria, deoarece noi membri s-au înrolat în Una, Sfântă şi Apostolească Biserică şi i-a chemat să rămână credincioşi şi devotaţi, de vreme ce Domnul i-a învrednicit astăzi să primească darurile Duhului Sfânt.

 

baptisis-1

baptisis-3

baptisis-4

baptisis-5

baptisis-6

baptisis-7

baptisis-8

baptisis-9

baptisis-10

baptisis-11

baptisis-12

baptisis-13

baptisis-14

baptisis-15

baptisis-16

baptisis-17

baptisis-18

baptisis-19

baptisis-20

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.