Acasă > Pagini de Sinaxar > CÂND ANGLIA ERA ORTODOXĂ: 3 noiembrie – POMENIREA SFINTEI CUVIOASE MUCENIŢE WINFRIDE DE LA TREFFYNNON (HOLLYWELL)

CÂND ANGLIA ERA ORTODOXĂ: 3 noiembrie – POMENIREA SFINTEI CUVIOASE MUCENIŢE WINFRIDE DE LA TREFFYNNON (HOLLYWELL)

3 noiembrie: 

POMENIREA SFINTEI CUVIOASE MUCENIŢE WINFRIDE DE LA TREFFYNNON (HOLLYWELL)

Sfânta Winfride era o fată de viţă nobilă care a trăit în nordul Ţării Galilor în veacul al VII-lea. Nepoată şi fiică duhovnicească a Sfântului Beuno (pomenit pe 21 aprilie), a intrat în Mănăstirea Guitherin după moartea sa, unde a trăit sub îndrumarea duhovnicească a Sfintei Eleri. Fiul unui domnitor de trib vecin, pe nume Karantok, a fost cuprins de patima necinstei, a urmărit-o şi i-a tăiat capul cu sabia. Locul în care i-a căzut capul a devenit cunoscut ca Treffynnon sau Hollywell (Aghiasma), pentru că a apărut un izvor tămăduitor pentru cei care luau cu credinţă din apa lui. Hollywell rămâne un loc important de pelerinaj în Marea Britanie până în zilele noastre.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: „Noul Sinaxar al Bisericii Ortodoxe”)

Categories: Pagini de Sinaxar Tags:
 1. Caliopie
  noiembrie 3rd, 2010 la 11:39 | #1

  „Dacă umbra după noi va rămâne dreaptă, ce contează că ne trage pământul şi ne cocoşează de ajungem să ne sprijinim în baston? De fapt, nu ştiu dacă ne trage pământul sau ne apasă cerul”.

  (Jurnalul Oanei Pellea,2009)

 2. noiembrie 3rd, 2010 la 11:43 | #2

  sa ne mantuim cu rugaciunile ei!

 1. Nici un trackbacks momentan.