CE CÂŞTIGI DACĂ TE ROGI PENTRU ALTUL

CE CÂŞTIGI DACĂ TE ROGI PENTRU ALTUL

 

Rugându-te pentru altul continuu, te rogi pentru tine continuu.”

 

„Cine se roagă pentru altul câștigă și el însuși. Căci săvârșește un act de iubire și sporește în ea, ridicându-se la o stare superioară. Apoi, se roagă pentru sine. Căci, prin însuși faptul că se roagă, se pune în legătură cu Dumnezeu, de la care vin bunătate și putere. Deci, rugându-te pentru altul continuu, te rogi pentru tine continuu. Și câți o pot face aceasta? Apoi, cine poate să aibă mereu în minte pe toți oamenii în mod continuu? Doar cel desăvârșit îi poate avea virtual pe toți în gând. În orice caz, rugăciunea cuiva pentru altul îl unește cu acela în cugetul lui. Astfel, rugăciunea este un mijloc de unire între oameni pentru că e un mijloc de unire între ei.”

(Părintele Dumitru Stăniloae, nota 436 la Varsanufie şi Ioan, Scrisori duhovniceşti, în Filocalia XI, Editura Humanitas, Bucureşti, 2009, p. 225)

Sursa: doxologia.ro

Un comentariu la „CE CÂŞTIGI DACĂ TE ROGI PENTRU ALTUL”

  1. Apara Doamne Iisuse Hristoase,miluieste,mantuieste si binecuvinteaza pe fratele nostru Gerard,impreuna cu scumpa sa familie si da-le pace si sanatate ! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: