CE POŢI FACE CÂND PREOTUL DE LA BISERICA UNDE MERGI ÎNVAŢĂ PUBLIC EREZIA ECUMENISMULUI?

 

Ce poti sa faci in calitate de credincios laic atunci cand preotul de la biserica unde mergi invata public erezia ecumenismului (in predici, conferinte) si boteaza prin stropire sau aduce papistasi sau alti eretici in Sfantul Altar?

 

Raspunsul la aceasta intrebare este pe cat se poate de simplu:

Parasesti biserica si pe preotul care face astfel de lucrare.

Inainte de a pleca trebuie sa dai marturia cea buna, adica,  sa spui preotului ca greseste, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe.

Trebuie aratata si explicata greseala preotului, si acest lucru se poate face si in scris -in publicatii sau pe internet. Sa precizam faptul ca atunci cand e vorba de un pacat personal (moral) al preotului, avem datoria de a-l acoperi in fata celorlalti credinciosi, dar cand e vorba de erezie, se schimba datele problemei, erezia fiind un pacat public, care ii afecteaza si pe ceilalti.

Daca preotul nu te asculta, atunci sa mai aduci marturia ortodoxa a unui preot sau doi, conform Sfintei Scripturi, si daca nici de acestia nu asculta sa faci o scrisoare de plangere episcopului locului, iar daca nici de episcop nu asculta (bineinteles, in cazul in care episcopul este ortodox si nu ecumenist) atunci “sa iti fie tie ca un pagan si ca un vames” (Mat.18:15-17, Tit 3:10) si sa nu primesti binecuvantare, nici aghiasma, nici Sfanta Impartasanie din mana lui, nici sa te spovedesti, nici sa primesti vreo Sfanta Taina din mana lui, nu pentru ca Tainele savarsite de el nu ar fi valabile, dar sa faci aceasta ca protest impotriva ereziei.

Comunitatea parohiala trebuie sa fie de asemenea anuntata, astfel incat sa se stie ca preotul are o problema serioasa, si ca nu il parasesti doar dintr-un capriciu.   Comunitatea poate fi anuntata prin tiparirea unei scrisori inmanate fiecarui credincios in biserica, ca sa stie toti care sunt motivele plecarii tale..

Apoi sa mergi la alta biserica unde preotul nu predica vadit erezia ecumenista.

In diaspora, daca episcopul sau preotul invata erezii in mod public,  credinciosul  poate sa mearga la alta Biserica Ortodoxa canonica de alta limba sau de alt neam, unde nu se predica ecumenismul. Nu e necesar sa mergem la biserica romaneasca.

Cei care afirma ca trebuie sa mergi numai la romani “ca altfel nu te mantuiesti”, aceia nu fac altceva decat sa predice erezia filetista (spunand ca numai neamul meu e ortodox autentic, celelalte nu). Biserica Ortodoxa nu cunoaste granite de neam, culoare, etc, ci toti sunt Una in Hristos Iisus asa cum spune Sfantul Apostol Pavel.

Sursa: http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/10/04/ce-poate-face-un-credincios-laic-atunci-cand-preotul-paroh-invata-public-erezia-ecumenismului-in-predici-conferinte-si-boteaza-prin-stropire-sau-aduce-papistasi-sau-alti-eretici-in-sfantul-altar/

Un comentariu la „CE POŢI FACE CÂND PREOTUL DE LA BISERICA UNDE MERGI ÎNVAŢĂ PUBLIC EREZIA ECUMENISMULUI?”

  1. fara frica puneti numele meu acolo, mi-l isusesc pe deplin.
    „Articolul e scris de preot Matei Vulcanescu, membru al Biroului de misiune si cateheza ortodoxa a Mitropoliei Veriei”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: