Cei mai batrani duhovnici romani, Parintii Arsenie Papacioc (96 de ani) si Adrian Fageteanu (98 de ani) sunt internati in spital si au nevoie de rugaciunile noastre

Cei mai batrani duhovnici romani, Parintii Arsenie Papacioc (96 de ani) si Adrian Fageteanu (98 de ani) sunt internati in spital si au nevoie de rugaciunile noastre


 

Medicul urolog care l-a îngrijit şi dus la spital, dr. Viorel Tode, spune că starea de sănătate este stabilă.

Mai citiţi şi: Părintele Arsenie Papacioc a fost duhovnicul mitropolitului Bartolomeu FOTO / VIDEO

„Aseară m-au sunat nişte prieteni să-mi spună că părintele se simte rău. A făcut un blocaj, mai exact, o retenţie completă de urină cu cheaguri. L-am internat în spital, iar de dimineaţă era echilibrat hemodinamic. Urmează să i se facă investigaţii tomografice”, a dat lămuriri specialistul.

Operat în urmă cu 12 ani

Dr. Viorel Tode, fostul şef al Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, l-a operat pe părintele Arsenie Papacioc în urmă cu 12 ani: „A fost pacientul meu, de aceea m-am ocupat şi acum de el”.

Internarea survine la scurtă vreme de la moartea mitropolitului Ardealului Bartolomeu Anania, al cărui duhovnic a fost Papacioc.

Părintele Arsenie Papacioc locuieşte la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol şi este îngrijit de măicuţa Maria. În ultima perioadă, starea de sănătate a părintelui s-a înrăutăţit, maica verificându-i starea de sănătate din oră în oră, zi de zi.

*

Părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol a fost internat luni la Spitalul Judeţean Constanţa.

Părintele Arsenie Papacioc a fost internat în spital. Potrivit medicilor, părintele acuza o stare generală de rău, provocată de probleme urologice mai vechi, agravate de vârsta înaintată a pacientului, care are 97 de ani [neimpliniti, n.n.]. El a suferit o operaţie de prostată tot la Constanţa, în urmă cu 12 ani, potrivit reporterntv.ro.

Duhovnicul a fost internat pentru 2-3 zile în Secţia Urologie, unde va fi ţinut sub observaţie şi îi este administrat un tratament medicamentos.

Arsenie Papaciuc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii.

De asemenea, am aflat ca si “veteranul” duhovniciei romanesti si al inchisorilor comuniste, Parintele Adrian Fageteanu este si sfintia sa internat intr-un spital din Bucuresti, in urma agravarii unor probleme de sanatate mai vechi. Nu avem mai multe detalii, dar le vom oferi, de indata ce le vom primi.

Facem apel la rugaciune pentru sanatatea si vindecarea lor. Ar fi de dorit sa facem fiecare cativa psalmi sau cate o catisma pe zi, pentru Parintii nostri Arsenie si Adrian si pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana, din ce in ce mai slabita si mai incercata…

 

 

Sursa:www.razbointrucuvant.ro


%d blogeri au apreciat: