Coliturghisire plina de fast pentru Cuviosul Serafim de Sarov (FOTO)

sarof-18

Coliturghisire plina de fast  pentru Cuviosul Serafim de Sarov

 
 
Duminică, 3 august 2014
Autor: Emilios Polyghenis
 
O Liturghie plina de fast cu mai multi arhierei a avut loc în Mănăstirea Diveevo în ziua de pomenire a aducerii moastelor şi acanonizarii Cuviosului Serafim de Sarov.
Dumnezeiasca Liturghie praznicală, care a fost oficiată în curtea din faţa Catedralei Schimbării la Faţă, a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Sankt Petersburg şi Ladoga, kyr Varsanufie.
De asemenea, a coliturghisit Mitropolitul locului, „de Armazas şi Nijni Novgorod”, kyr Gheorghe, precum şi o pleiadă de Arhiepiscopi şi Episcopi ai Bisericii Ruse.
La Dumnezeiasca Liturghie a fost prezent şi Guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, dl. Valerii Şanţev; Ministrul Educaţiei, Serghei Naumov; consilieri regionali, politicieni din regiune şi membrii ai fundaţiilor filantropice.  
Menţionăm că în ciuda căldurii, mii de credincioşi au umplut până la refuz mănăstirea Cuviosului Serafim şi la locul respectiv au fost amplasate ecrane speciale pe care a fost transmisă în direct Dumnezeiasca Liturghie.
După încheierea Dumnezeieştii Liturghii praznicale, Mitropolitul de Sankt Petersburg, kyr Varsanufie, a dat citire mesajului pentru sărbătoarea de astăzi al Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, kyr Chiril.
De asemenea, kyr Varsanufie, adresându-se Egumenei Mănăstirii Diveevo, a îndemnat-o să continue lucrarea Cuviosului Serafim pentru binele obştii şi al poporului credincios.
Mulţumiri speciale a adresat si Mitropolitului de Nijni Novgorod şi Guvernatorului oraşului pentru activităţile lor, care contribuie la renaşterea Ortodoxiei în aceste locuri.
La final, Mitropolitul de Nijni Novgorod a mulţumit la rândul său tuturor celor care au participat la manifestările festive şi a cerut Mitropolitului Varsanufie să transmită urările sale Patriarhului Moscovei, precum si o icoană a Maicii Domnului din Kazani.
 
FOTO: A. Kozorix şi A. Falin

sarof-1

sarof-2

sarof-3

sarof-4

sarof-5

sarof-6

sarof-7

sarof-8

sarof-9

sarof-10

sarof-11

sarof-12

sarof-13

sarof-14

sarof-15

sarof-16

sarof-17

sarof-19

sarof-20

sarof-21

sarof-22

sarof-23

sarof-24

sarof-25

sarof-26

sarof-27

sarof-28

sarof-29

sarof-30

sarof-31

sarof-32

sarof-33

sarof-34

sarof-35

sarof-36

sarof-37

sarof-38

sarof-39

 

Traducere: acvila30.ro, sursa: romfea.gr