Comunicat al Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

 

Comunicat al Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Miercuri,6 martie 201 

Autor: Biserica Ciprului

Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului s-a întrunit astăzi, miercuri,6 martie 2013, în şedinţă extraordinară sub preşedinţia Preafericirii Sale Arhiepiscopul Hrisostom şi s-a ocupat cu următoarele  chestiuni:

 

a) proiectul de lege pentru reglementarea convieţuirii libere a persoanelor;

 

b) proiectul de lege pentru incinerarea morţilor;

 

c) scutirea elevilor de ora de religie.

 

Referitor la aceste chestiuni, Sfântul Sinod a emis comunicate în legătură cu poziţiile şi recomandările lui către pleroma creştină.

 

2. Sfântul Sinod s-a ocupat cu reclamaţiile credincioşilor faţă de poziţiile d-lui Andreas Pitsillidis în mass-media şi declară că poziţiile d-lui Pitsillidis nu exprimă morala, cugetul şi modul de viaţă ale Bisericii Ortodoxe. Prin urmare, este chemat ca atunci când se prezintă ca teolog să transmită nu poziţiile sale personale, ci tradiţia şi viaţa Bisericii, aşa cum acestea sunt trăite de veacuri. 

 3. A acceptat demisia Mitropolitului de Kitios din poziţia de reprezentant al Bisericii Ciprului în dialogul cu anglicanii pentru motive pe care le-a explicat el însuşi.

4. L-a primit pe Ministrul Educaţiei, dl. Kyriakos Kenevezos, pe care l-a felicitat pentru numirea sa şi cu care a făcut un schimb de păreri pe teme de interes reciproc.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.