Comunicatul Obştii Sfintei Mănăstiri Vatoped

Comunicatul Obştii Sfintei Mănăstiri Vatoped

Nedreapta arestare preventivă a Părintelui nostru Efrem a cutremurat inimile fraţilor Sfintei noastre Mănăstiri, Sfântul Munte, Biserica şi orice om duhovnicesc şi care gândeşte.

Cine s-ar fi putut gândi ca oameni care se jertfesc în slujirea aproapelui, care trăiesc dezinteresat în ascultare pe viaţă, cu post şi rugăciune să fie trataţi ca nişte delincvenţi ordinari şi să fie închişi?

Cine şi-ar fi închipuit ca un purtător al dumnezeiescului har, lucrător şi învăţător al virtuţii, să fie insultat, băgat în puşcărie, pentru că unii cred că în acest fel slujesc legilor Justiţiei?

Toate acţiunile lui Gheronda au avut încuviinţarea, acceptul şi susţinerea întregii noastre Obşti.

Informăm poporul credincios al lui Dumnezeu că întreaga Obşte este strâns unită în dragoste, îl susţine pe Gheronda şi ridică împreună cu el crucea martiriului cu credinţă şi nădejde.

Ne dă putere susţinerea unanimă a întregului Sfânt Munte, a Episcopilor întregii Biserici Ortodoxe şi a poporului nostru, cărora le mulţumim din adâncul inimii.

Am dori să ştie cei responsabili că în persoana Părintelui nostru Efrem bagă în puşcărie şi întreaga Obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped, care este alcătuită din 120 de monahi.

Traducere : Ana Theodoru

Sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10384:2011-12-27-12-06-26&catid=13  VIA  http://graiulortodox.wordpress.com/2011/12/27/comunicatul-obstii-sfintei-manastiri-vatoped/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: