Conferinţă despre familie la Palatul Patriarhiei. Cu respect „familial” pentru participanţi şi în speranţa că nu au început şi nu vor sfârşi cu rugăciuni în comun.

Conferinţă despre familie la Palatul Patriarhiei

Conferinţă despre familie la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei în Aula Magna Teoctist Patriarhul, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc la această oră o conferinţă cu titlul “Să convieţuim într-o perioadă de criză – familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor”, organizată de Patriarhia Română şi Comunitatea Sant’Egidio. Conferinţa este moderată de Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Vor conferenţia Eminenţa Sa Cardinalul Paul Poupard, Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, Prof. Dr. Andrei Riccardi, fondatorul Comunităţii Sant’Egidio, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Achimescu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, Excelenţa Sa Léon Lemmens, Episcop auxiliar de Mechelen-Bruxelles, Pr. George Militaru, consilier al Sectorului Social – Filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Conf. Dr. Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, Mons. Marco Gnavi, directorul Biroului pentru ecumenism şi dialog interreligios al Diecezei de Roma, Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu, Facultatea de Sociologie a Universităţii din Bucureşti.

În continuare, va fi lansat volumul teologului francez Olivier Clément (1921 – 2009) cu titlul „Repere spirituale pentru omul de azi” apărut recent în limba română la Editura BASILICA a Patriarhiei Române cu un Cuvânt înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La finalul conferinţei Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va adresa un cuvânt de mulţumire participanţilor.

Sursa:basilica.ro