Copil de 12 ani din Turcia care suferă pentru Hristos

Copil de 12 ani din Turcia care suferă pentru Hristos

„Nu e doar crucea fizică. Este semnificaţia crucii cea care este importantă. E frumuseţea însăşi” a explicat băiatul în raport. „Aş vrea ca oamenii să mă întrebe despre cruce şi eu să le vorbesc despre Hristos”.

 

Un copil de 12 ani din Turcia, al cărui familie s-a convertit la creştinism a fost bătut şi abuzat de colegii de clasă şi de profesori, după ce a spus că el crede în Hristos. Băiatul a spus că este fericit să sufere pentru Mântuitorul lui.

Hussein, al cărui nume de familie nu a fost dezvăluit din raţiuni de securitate de către raportul despre persecuţie al agenţiei CBN, a stârnit mânia şi ura colegilor şi a profesorilor, când a apărut la şcoală purtând o cruce de argint la gât. Creştinii sunt o minoritate distinctă în Turcia – statisticile CIA arată că musulmanii sunt 99,8% din populaţia de 80 de milioane de oameni, iar creştinii sunt 0,2%.

Nu este o raritate că creştinii sunt ţinte pentru credinţa lor, însă este fascinant că acest băiat vorbeşte liber despre credinţă şi vrea să mărturisească pe Hristos public, riscând persecuţia şi chiar moartea.

„Nu e doar crucea fizică. Este semnificaţia crucii cea care este importantă. E frumuseţea însăşi” a explicat băiatul în raport. „Aş vrea ca oamenii să mă întrebe despre cruce şi eu să le vorbesc despre Hristos”. Hakeen, tatăl său, a fost doctorand în religie islamică în mai multe ţări arabe, însă pentru faptul că nu i s-a răspuns la întrebările fundamentale, a părăsit religia islamică şi s-a convertit la creştinism.

Pe măsură ce Hussein a început să meargă la biserică împreună cu tatăl său şi să poarte cruce, colegii de clasă au început să-l scuipe, batjocorindu-l şi abuzându-l fizic.

Abuzul împotriva creştinilor nu se termină aici – în Turcia, ca în multe alte ţări islamice, studenţii şi elevii sunt forţaţi să meargă la studii islamice şi să recite rugăciuni din Coran. Când Hussein a refuzat să participle pe motiv că este creştin, el a fost bătut de mai multe ori de profesorul său. Tatăl copilului a fost şi el agresat şi jignit de alţi părinţi. Profesorul de religie islamică a spus că bătaia este permisă şi chiar încurajată.

În ciuda acestei atmosfere, Hussein a spus că Îl va urma pe Hristos şi că nu se va întoarce la islam.  „Hristos a spus: Veţi suferi pentru Mine. Deci este bine să sufăr şi trebuie să fim fericiţi să suferim pentru El. Domnul este cu mine” a spus băiatul.

Persecuţiile în Turcia nu sunt excepţii. În 2007, trei misionari creştini au fost torturaţi patru ore înainte de a fi ucişi prin înjunghiere. Cotidianul Christian Today a raportat despre aceste orori, care au fost înregistrate video de atacatori. Unul dintre misionarii creştini înainte de a fi ucis, a spus că îi iartă pe atacatori, şi ultimele lui cuvinte au fost cuvintele lui Hristos: “Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac”.

Atitudinea religioasă a cetăţenilor Turciei este conservatoare. 59% dintre ai au spus că non-musulmanii nu ar trebui să aibă întâlniri sau să publice cărţi în Turcia.

Autorităţile turceşti sunt cunoscute pentru confiscarea unor proprietăţi ale Bisericii ortodoxe, pentru închiderea unor Biserici, mănăstiri şi şcoli creştine, pentru a forţa pe creştini să plece din ţară. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu este tratat ca un cetăţean de mâna a doua, iar clericii creştini nu au voie să poarte reverenda pe stradă.

Organizaţia „Open Doors USA” care arată persecuţiile împotriva creştinilor de pretutindeni a clasat Turcia pe locul 31 într-o listă de 50 de ţări unde persecuţia anti-creştină este severă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursahttp://www.cbn.com via doxologia.ro

Video: http://www.cbn.com/cbnnews/world/2012/February/Ex-Muslim-Boy-Clings-to-Faith-Despite-Beatings

Un comentariu la „Copil de 12 ani din Turcia care suferă pentru Hristos”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: