Creștinii sirieni cer azil în Rusia

Creștinii sirieni cer azil în Rusia

 

În timp ce majoritatea țărilor europene au blocat granițele pentru imigranții sirieni, Rusia este singura țară care a răspuns afirmativ cererilor de azil politic.

În urma atrocităților împotriva creștinilor aparținând Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei și a întregului Orient din Siria, valuri nesfârșite de familii au luat calea exilului în Liban sau în Occident. În timp ce majoritatea țărilor europene au blocat granițele pentru imigranții sirieni, Rusia este singura țară care a răspuns afirmativ cererilor de azil politic.

Conform comunicatului de presă al ofițerului Olga Kirillova, șeful Departamentului Federal Rus al Migrației, postat în ediția online a Agenției de Știri ITAR-TASS, „fluxul de cetățeni care solicită azil pe teritoriul Federației Ruse a crescut considerabil. În anul 2013, mai mult de 1.000 de cetățeni sirieni au apelat la Serviciul Federal de Migrație din Moscova pentru azil  și 478 dintre ei au cerut azil temporar”.

Informațiile sunt completate de afirmația Ministrului de Externe de la Moscova, din care rezultă că „de la începutul anului 2014 și până în perioada actuală au făcut apel la azil politic în Rusia aproximativ 50.000 de creștini sirieni din provincia Damasc”.

 

Sursa: DOXOLOGIA.ro