CUM PUTEŢI SĂ MERGEŢI DE PAŞTI ÎN MISIUNEA ORTODOXĂ DIN KOLUEZI (KONGO) FĂRĂ NICI UN BAN?

 CUM PUTEŢI SĂ MERGEŢI DE PAŞTI ÎN MISIUNEA ORTODOXĂ DIN KOLUEZI (KONGO) FĂRĂ NICI UN BAN?

 

[wpvideo zABkO57r]

          Şi astăzi, iubiţii mei, vedem că cred în Hristos băştinaşii din Africa şi din Asia. Sălbatici, care mănâncă oameni, primesc predica şi se botează în numele lui Hristos. Misionari aleşi, copii luminaţi, ajung acolo mişcaţi nu de bani, ci de dragostea de a lumina pe cei din întuneric. Se expun la pericole, în condiţii nefavorabile, şi mulţi se sacrifică. Propovăduiesc Evanghelia, iar atunci când sălbaticii aud de Hristos, de multe ori plâng. Se fac creştini mai buni decât noi. Şi există teama ca Ortodoxia să plece de la noi „civilizaţii” şi să se ducă la sălbatici.

          Slavă Ţie, Hristoase, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Stelele vor cădea, soarele se va întuneca, lumea se va întoarce cu susul în jos, dar Hristos va rămâne. Toate strigă: Acesta este adevăratul Dumnezeu.
Copii care mă ascultaţi, iubiţi-L pe Hristos mai mult decât pe părinţii voştri. Femei care mă ascultaţi, iubiţi-L pe Hristos mai mult decât pe  bărbaţii voştri. Bărbaţi care mă ascultaţi, iubiţi-L pe Hristos mai mult decât pe femeile voastre. Toţi să iubim pe Hristos mai presus de toate. Pentru că Hristos nu a murit. Trăieşte şi împărăţeşte în veci. Lui fie slava şi stăpânirea în vecii vecilor. Amin.

(extras dinOmilia Mitropolitului Augustin de Florina la Duminica Mironosiţelor)

 

Sursa: http://vatopaidi.wordpress.com

3 comentarii la „CUM PUTEŢI SĂ MERGEŢI DE PAŞTI ÎN MISIUNEA ORTODOXĂ DIN KOLUEZI (KONGO) FĂRĂ NICI UN BAN?”

 1. Este emotionant sa vedem cum viata neofitilor lui Hristos este traita atat de autentic intr-un mediu bizantin cu atata foc, atata osteneala…
  Cu multa greutate noi care avem toate la dispozitie percepem comorile Ortodoxiei la adevarata lor valoare daca le vedem vreodata.
  Sa ne fie povata acesti neofiti si sa ne ajute sa tinem in noi bucuria Invierii.Amin.

 2. Sa laum aminte dar, ca acestia ,nu sunt din neam Ortodox,ci ei sunt straini de ceea ce este biserica, dar uitati-va cum Hristos, vrea sa ne arate ca pana si in coltul lumii, in cele mai indepartate zone populate doar, de CANIBALI, pot deveni medii de crestere si convietuire Ortodoxa,uitati-va cu ce ravna canta frumoasele si melodioasele laude aduse Sf.Treimi, parca vorbesc direct, nu indirect cu Sfintii,Maica Domnului si Mantuitorul Iisus.
  Noi nu vrem sa ascultam poruncile biserici, nu ca nu putem, Mantuitorul Le-a lasat cu oranduiala noua celor ce din neam in neam suntem Ortodoxi, dar ei, cei care nu cunosteau pe Hristos, uitati-va si va minunati, cum acum ei ne dau lectie de viata Ortodoxa.
  Dumnezeu sa-i intareasca in lucrarea lor, care se indreapta ca tamaia inaintea vetii Domnului, si sa inmulteasca in acele zone credinta Ortodoxa.
  Sa nu uitam, ca in rugaciunile noastre, sa zicem:Doamne, pomeneste pe toti cei care prin bunavoia Ta, sunt Ortodoxi Crestini, din toate locurile,din intreaga Africa si lume.Amin

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: