Cum „s-a împotrivit” Mitropolitul Simeon de Nea Smirni politicienilor greci care au ales jurământul civil şi nu pe cel bisericesc (VIDEO)

 neas smirnis

 

 Cum „s-a împotrivit”  Mitropolitul Simeon de Nea Smirni politicienilor greci care au ales jurământul civil şi nu pe cel bisericesc 

 

Miercuri, 3 septembrie 2014

Autor: Emilios Polyghenis

 

Unii aleg strigătele. Alţii aleg exprimările pompoase. Anumite persoane – chemările care polarizează.

Mitropolitul Simeon de Nea Smirni a ales un mod diferit de a transmite mesajul Bisericii că este prin excelenţă instituţia care respectă libertatea oamenilor.

Le-a cerut celor aleşi care au ales jurământul civil să se fotografieze împreună cu el.

 „Biserica respectă libertatea oamenilor, deoarece libertatea este considerată darul lui Dumnezeu. Permiteţi-mi, aşadar, să-i rog pe domnii şi doamnele, care au ales jurământul civil, să se fotografieze împreună cu mine”.

O frază care concentrează învăţătura Bisericii. Un gest cu multe semnificatii.

Felicitări, Înaltpreasfinţite!

 

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

%d blogeri au apreciat: