DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbedeilor” (VIDEO)

DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbedeilor” (VIDEO)

– in “Editia speciala” a emisiunii “Romania la Raport” cu Andreea Cretulescu (Romania TV) de duminica, 8 nov. 2015:

Rezumatul interventiilor lui Dan Puric:

 • Dimensiunea tragică a evenimentelor l-a marcat pe oricare român de calitate, tinerii au murit fie pe loc, fie lent, unii se chinuiesc încă în acest timp. Accidentul acesta pare întâmplător, dar îl simt din ce în ce mai mult ca o mână criminală. Se foloseşte “spray-ul paralizant” al ironizării scenaritei. Seamănă enorm de mult ceea ce se întâmplă cu revoluţiile care au fost deja premeditate.
 • Poporul român nu aglutinează niciodată imbecil în jurul unei idei sau al unei doctrine politice, ci întotdeauna în jurul unei stări de spirit. Această stare de spirit a fost creată. Poporul român s-a resimțit fantastic pentru că e vorba de un lucru tragic şi se speculează asta, se instrumentalizează. De aici s-au ars etapele. S-a ajuns foarte repede de la un eveniment tragic la o demonstraţie stradală. Lucrul acesta mă face să mă gândesc că se încearcă un fel de primăvară arabă pe spatele poporului român.

 • În Piaţa Universităţii sunt și au fost întotdeauna oameni de mare calitate care sunt bruiaţi de cârtiţa asta a serviciilor, care sunt deturnaţi. De la cerinţele lor legitime și adevărate de la început de a se schimba guvernul s-a ajuns în câteva zile la cereri de genul locurilor de veci gratuite. Încep să apară lucruri colaterale care rup linia de forţă a acestei revolte. Nu poţi să rezolvi lucrurile cu temperatura străzii, nu revoluţiile de stradă au schimbat lucrurile, ci revoluțiile de palat.
 • Ca monarhie constituţională, ţara asta ar avea un destin și o demnitate, nu o regiune şi o colonie. Monarhia asigură identitate şi demnitate.
 • Băieţii de la putere care au căzut acum au căzut pentru că au fost puţin cam neascultători: trebuia dată și Roşia Montana, şi Chevron-ul, care e un criminal economic, trebuia să-şi facă treaba, şi ceea ce s-a găsit în Marea Neagră… Ţara trebuie devastată de prădătorii din jurul nostru, există o ocultă internaţională.
 • Gândiţi-vă că niciodată până acum în istoria acestui popor, nici pe vremea comunismului, nu a fost atacată Biserica făţiş! În clipa în care se cere o şcoală laică şi un stat laic se luptă împotriva imunităţii şi identităţii neamului românesc. Au scos o generaţie de tineri care atacă fiziologic această imunitate. Ei înşişi nu-şi dau seama ce ne-a ţinut pe noi în viaţă. Ne-a ţinut societatea civilă mii de ani sau Biserica, credinţa? Copiii aceştia care sunt îngropaţi acum sunt îngropaţi de Biserică!
 • Vă amintiţi că prin 1993 s-a făcut un sondaj și propuneri cine să fie lider. Şi au pus un fotbalist, un tenisman, un moderator de televiziune şi Regele Mihai. Adică l-au băgat în mijloc, l-au încolonat pe Rege. Vă amintiţi de emisiunea Cel mai mare român? Erau Constantin Noica, Adrian Copilul Minune, Lucian Blaga, Vali Vijelie… Ca să se facă această confuzie! România are nevoie de oameni de un anumit calibru. În ţara asta există oameni de mare valoare care trebuie să-şi asume vocaţional condiţia de român! S-a dat cu un spray paralizant ca să se creadă că, dacă eşti naţionalist, înseamnă că eşti xenofob, şovin, antisemit şi te paralizează în mişcări. Nu mai ai voie să-ţi iubeşti România!
 • Noi ne-am pierdut demnitatea, deşi suntem neam voievodal. Ce avem noi acum sunt chestii de împrumut. Iohannis are rolul de a cosmetiza, în spatele lui e o caracatiţă şi el trebuie să facă jocurile. Clasa politică e degenerată. Nu se poate schimba în întregime, pentru că sunt aceiaşi, societatea civilă are reflexe când mature, când imature, în Piaţă totul e mozaicat, e împânzită de securişti.
 • Credinţa ne-a ţinut de mii de ani în picioare în faţa barbarilor. Ierarhii au fost mai mult sau mai puţin reprezentativi, capabili, însă asta nu l-a făcut pe român să slăbească. Biserica şi credinţa nu pot fi disociate. În ultimii ani s-a întețit lupta împotriva Bisericii într-un mod instituționalizat, s-a înteţit lupta împotriva modelelor culturale, s-a votat o lege antiromânească, se atacă valorile tradiţionale, se atacă istoria. Mioriţa se învaţă juridic, trăim epoca cu drepturile hoţului, toţi derbedeii pot să aibă cerinţe în Piaţa Universităţii pe lângă oamenii de calitate. România a ajuns fără cap, e într-o improvizaţie continuă şi la mâna tuturor piraţilor din afară. Presiunile din afară sunt pentru avuţie, vor să ne transforme într-o colonie nenorocită.
 • Se mahalagește și se manelizează suferinţa oamenilor, e instrumentalizată, e manipulată. Există două Românii: cea strivită, mutilată, ordinărită și cea profundă – cei care au dat sânge, doctorii excepţionali, cei de la SMURD, jandarmii, poliţia, preoţii. Hai să ne axăm pe România profundă. Dar fără cap nu putem merge înainte.
 • Cei care nu vor să plece din ţară trebuie să facă din ţara asta ceva! Neamul nu este numai ce a fost, ci şi ce faci tu din el acum. Există o lipsă de cultură politică, există o lipsă de cunoaştere a istoriei acestui neam, tinerii nu ştiu la ce să se racordeze, nici nu au cu cine să aibă dialog. Cei cu cele mai bune intenţii vor fi sacrificaţi. Ţara are o aristocraţie în ea şi tinerilor trebuie să li se dea valoarea sufletească şi meritul. Tinerii au potenţial genial, dar câmpul de manifestare este nul.
 • În două săptămâni se va termina această revoluţie [s-a terminat chiar cu mult mai repede – n.n.]. Va rămâne trauma în suflete şi România va rămâne la mâna ocultei internaţionale și a derbedeilor. Trebuie maturitate politică, conştiinţă și decizie. Ţara e în mâinile celor care au adus-o în acest stadiu în ultimii 25 de ani, ţara e într-o catastrofă morală şi socială. Cei care instrumentalizează protestele sunt pregătiţi pentru orice scenariu ar apărea în stradă; problema celor care reuşesc să se ridice e cum să rămână în picioare! Nu se poate fără o concepţie, fără o structură, chiar dacă energia este bună. E nevoie de o schimbare radicală, oamenii să devină responsabili, corecţie, cinstiţi și români! Fiecare să-şi facă partea lui!
 • Citiţi istorie! Vorbiţi româneşte! Comportaţi-vă româneşte! Respectaţi-vă identitatea! Asta ne va da un sens. În memorialistică găsim modele. Trebuie citită memorialistica perioadei comuniste, pentru că în manualele de istorie nu se prezintă o istorie cinstită. Interesaţi-vă! Cei care ne conduc ne-au văduvit de valori, ne-au făcut să ne fie frică de condiţia de român. Trebuie să învăţăm să fim români. Nu e nicio ruşine, există mândria de a fi rus, de a fi german, de a fi evreu, nu e nevoie nici să fim exageraţi, dar să avem o identitate, o demnitate! Românilor le e ruşine să vorbească româneşte în străinătate.
 • Nu contează că preşedintele vine în mulţime, asta nu rezolvă situaţia. Noi avem nevoie de o strategie de lungă durată şi să existe oameni care să ţină la ţara asta. Manualele din România sunt distruse, tradiţia românească e ţinta bătăii de joc. Intelectualii sunt datori să participe la o structură şi la o educaţie sănătoasă. Trăim prezentul, dar nu cunoaştem trecutul! Trebuie să ştim și ce s-a întâmplat înainte de 1990. Să cunoaştem calitatea oamenilor care s-au jertfit pentru ţară, nu subcalitatea celor care au furat-o.
 • Occidentul sau SUA oricum sunt responsabili, că ei ne-au dat pe mână bolşevicilor. Copiii trebuie să aibă un trecut ca să se poată proiecta în viitor. Ceea ce se întâmplă acum este un dezastru bine organizat, premeditat, se şi aşteaptă asta, pentru că ţara este cu cât mai degenerată, cu atât mai uşor guvernabilă. Dar există și replica dată de Bunul Dumnezeu, pe care ei nu o ştiu. Acest popor are o tărie a lui şi el nu se va lăsa păcălit. E un moment de cotitură în care clasa politică s-a compromis vizibil şi ceva se va întâmpla, dar pe alte trepte istorice.

Sursa: cuvantul-ortodox.ro