DAR PENTRU BISERICA ORTODOXĂ A UCRAINEI

DAR PENTRU BISERICA ORTODOXĂ A UCRAINEI

Dar pentru Biserica Ortodoxă a Ucrainei
Un fragment din moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi dăruite mâine, 28 iulie 2011, Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Darul este făcut de Biserica noastră cu prilejul sărbătoririi, la 28 iulie, a încreştinătorului ruşilor – Sfântul Cneaz Vladimir, la cererea Preafericitului Vladimir, Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine.

Sfintele Moaşte şi icoana Sfântului Ioan vor fi duse în Ucraina de o delegaţie condusă de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhipiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

„Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este cunoscut în toată lumea ortodoxă, mai ales în lumea răsăriteană, îndeosebi în Ucraina. De aceea este această dorinţă ca un mic fragment din aceste sfinte moaşte să fie aduse cu acest prilej, împreună cu icoana sfântului mucenic. Ele vor fi înmânate într-un cadru oficial liturgic în cadrul Sfintei Liturghii”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa, arătând că este o bucurie frăţească în duhul ortodoxiei noastre.

La evenimentele prilejuite de sărbătorirea Sfântului Cneaz Vladimir vor lua parte Patriarhul Moscovei, Preafericitul Kiril şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Georgiei, Patriarhul Ilia al II-lea, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Sursa:http://www.basilica.ro