De Bobotează pe locul Botezului Mântuitorului a apărut curcubeul

Un curcubeu peste Iordan. Imagine: facebook.com/igor.pchelintsev

De sărbătoarea Teofaniei, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a prins în cadru un curcubeu peste râul Iordan.

În ziua Teofaniei peste râul Iordan, la locul Botezului Mântuitorului, a apărut un curcubeu. Fenomenul a fost fixat de protoiereul Igor Pcelințev, cleric al misiunii ecleziastice ruse din Ierusalim, paznicul de chei al Mitocului Sfinților Apostoli Petru și Pavel și al Dreptei Tabita din Tel Aviv-Jaffa. Imaginea a fost făcută pe teritoriul reședinței de pelerinaj pe locul Botezului Domnului nostru în Iordan. Imaginile au fost postate pe pagina sa personală de Facebook.

„La locul Botezului Mântuitorului chiar acum”, a scris preotul pe rețeaua de socializare.

„Doamne, câtă binecuvântare!”, au răspuns utilizatorii.

Curcubeul este menționat de mai multe ori în Sfânta Scriptură. Simbolizează iertarea, eliberarea de dureri. De exemplu, în istorisirea lui Noe, pentru ca oamenii care au supraviețuit potopul să nu perceapă ploaia ca începutul unor catastrofe și al morții, Dumnezeu și-a întărit promisiunea cu un simbol vizibil – curcubeul:

„Când voi aduce nori deasupra pământului, se va arăta curcubeul Meu în nori, și-Mi voi aduce aminte de legământul Meu, pe care l-am încheiat cu voi şi cu tot sufletul viu şi cu tot trupul, şi nu va mai fi apa potop, spre pierzarea a toată făptura” (Geneza, 9:14-15).

Mai devreme UJO a scris că pe Internet au fost postate fotografii uimitoare cu nori deasupra Muntelui Athos.

Sursa: https://spzh.news/ro/news/85766-na-bogojavlenije-na-meste-kreshhenija-spasitelya-pojavilasy-raduga