De praznicul Cincizecimii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a slujit în Lavra Sfântului Serghie (Foto, Video)

PRAZNICUL CINCIZECIMII ÎN LAVRA SFÂNTULUI SERGHIE

*

          Cu strălucire bisericească s-a sărbătorit praznicul Cincizecimii  în Lavra Sfintei Treimi a Sfântului Serghie.La Dumnezeiasca Liturghiepraznicală a slujit Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia Kiril, împreună cu Arhiepiscopul Teognost de Serghiev Posad, decanul Facultăţii de Teologie, Arhiepiscopul Evghenie de Veria, Episcopul Antonie de Moraviski şi Episcopul Longhin de Gracianiţa (Patriarhia Serbiei).

Pe durata Dumnezeieştii Liturghii Patriarhul Moscovei l-a  hirotonit preot pe secretarul său personal.

În continuare, Patriarhul Moscovei Kiril, de la balconul casei patriarhale, a subliniat printre altele: ,,Această zi este deosebită pentru istoria Bisericii şi pentru viaţa fiecărui creştin, deoarece în această zi Apostolii au primit Duhul Sfânt”.

,,Prin exemplul Sfinţilor Apostoli oricine poate vedea cum este un om fără harul dumnezeiesc şi cum este un om când primeşte harul. Este un om cu desăvârşire diferit, un om cu o altă putere şi cu o altă minte”, a adăugat Patriarhul. 

În alt punct al omiliei sale, Întâistătătorul Bisericii Ruse a subliniat: ,,Ca să înţelegem ce se întâmplă în interiorul comunităţii creştine trebuie să ne împotrivim patimilor noastre şi atunci harul lui Dumnezeu ne va naşte din nou”.

*

*