DECLARAȚIE ÎN RUSIA: MOAȘTELE SFINȚILOR DE LA PECERSKA – ȘI ALE SFINTEI TEODORA DE LA SIHLA?! – VOR FI DUSE ÎN OCCIDENT

Moaștele preacuvioșilor părinți ai Peșterilor. Imagine: site-ul Lavrei Kievo-Pecherska
Autor: Iaroslav Nivkin

 

TASS: „Moaștele și obiectele de valoare vor fi strămutate din Lavra de la Kiev în muzeele europene și Vatican sub pretextul „salvării de atacurile cu rachete rusești”.

Pe 26 iunie 2023, în presa rusească au apărut informații că moaștele Sfinților Părinți ai Peșterilor, precum și obiectele creștine valoroase, sunt transportate din Lavra Peșterilor de la Kiev. Acest lucru, în special, a fost declarat de agenția TASS cu referire la conducătorul serviciului de informații externe al Federației Ruse.

„Potrivit Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, s-a ajuns la un acord între autoritățile de la Kiev și reprezentanții UNESCO cu privire la scoaterea obiectelor creștine valoroase, inclusiv a sfintelor moaște, de pe teritoriul Lavrei Peșterilor de la Kiev și transportarea lor ulterioară către muzeele din Italia, Franța, Germania și Vatican sub pretextul „salvării de atacurile cu rachete rusești”, se spune în text.

Se relatează că „deja ar fi fost alocate resurse financiare pentru transportul obiectelor de cult în Europa, au fost pregătite vehicule, dintre care unele sunt echipate cu utilaje frigorifice”.

UJO a scris mai devreme că, potrivit conducătorului Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Etnopolitică și Libertatea de Conștiință Victor Yelenski, Peșterile Lavrei vor fi reconstruite.

sursa: https://spzh.news/ro/news/74497-v-rf-zajavili-budto-iz-lavry-vyvozjat-na-zapad-moshchi-prepodobnykh