Declaraţii ale Mitropolitului de Pafos după cea de-a doua şedinţă ordinară din acest an a Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Declaraţii ale Mitropolitului de Pafos
după cea de-a doua şedinţă ordinară din acest an
a Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

3. 06. 2010

Sfântul Sinod consideră că întregul subiect care a fost creat de declaraţiile oferite mass-mediei, referitoare la apropiata vizită al papei Benedict în Cipru, “ca expirat şi trimite la hotarârea şedinţei anterioare şi la conţinutul circularei pe care a emis-o”, a declarat Mitropolitul Gheorghe de Pafos, după cea de-a doua şedinţă ordinară pe anul acesta a Sfântului Sinod, care a ţinut mai mult de patru ore.
Mitropolitul de Pafos a spus că în timpul şedinţei au fost dezbătute “ultimele detalii ale apropiatei vizite în Cipru a papei Benedict al XVI-lea al Romei, iar Sfântul Sinod consideră că întregul subiect ce a fost creat de declaraţiile oferite mass-mediei “drept expirat şi trimite la hotărârea întrunirii lui anterioare şi la conţinutul circularei emise”.
La întrebarea referitoare la vizita papei la Sfânta Arhiepiscopie, sâmbătă, şi care sinodali nu vor participa, Mitropolitul de Pafos a spus: “nu ştiu asta, dar sunt toţi invitaţi şi, care vor, pot să vină”.
“Hotărârea Sinodului anterior a fost “cei care vor, să vină”, a menţionat şi a adăugat că prezenţa sinodalilor la primirea papei şi la masă la Sfânta Arhiepiscopie “nu este obligatorie”.

(trad. I.F., http://aktines.blogspot.com/2010/06/03062010.html)

Un comentariu la „Declaraţii ale Mitropolitului de Pafos după cea de-a doua şedinţă ordinară din acest an a Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: