DENIA MIRELUI ÎN CATEDRALA MITROPOLITANĂ SFÂNTA TREIME DIN PIREU. Mitropolitul Serafim: Biserica nu este o grupare de pietiști mântuiți! (PHOTO & VIDEO)

DENIA MIRELUI ÎN CATEDRALA MITROPOLITANĂ SFÂNTA TREIME ,  PIREU

Mitropolitul Serafim: Biserica nu este o grupare de pietiști mântuiți!

(PHOTO & VIDEO)

.

2076301

 

Marţi, 15 aprilie 2014

 

Autor: Emilios Polygenis

Într-o atmosferă de umilinţă duhovnicească a fost oficiată Denia Mirelui în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu, kyr Serafim, în prezenţa autorităţilor locale şi a unei mulţimi de credincioşi.

După încheierea Deniei Mirelui, kyr Serafim a predicat Dumnezeiescul cuvânt, în care, printre altele, a subliniat că „Biserica timp de 2000 de ani şi în vecii vecilor va rămâne spaţiul tainei de necuprins a păcătoşilor ce se pocăiesc, care prin pocăinţa trezviei şi zdrobirii lăuntrice se bucură şi redobândesc neprihănirea lor de mai înainte”.

În alt punct, Mitropolitul a spus: „Totodată, Biserica nu este o grupare cu regim închis a unor pietişti mântuiţi şi îndumnezeiţi, ci o societate deschisă a iubirii, a acceptării diferenţelor, o societate a dragostei, o societate a păcătoşilor ce se pocăiesc”.

 

 

 .

0

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Sursa: ROMFEA.gr

.

%d blogeri au apreciat: