Acasă > PATRIARHIA ANTIOHIEI, SFÂNTUL ȘI MARELE SINOD > DOCUMENT care aruncă în ilegalitate sinodul panortodox: Nu ar fi trebuit organizat din lipsă de unanimitate!

DOCUMENT care aruncă în ilegalitate sinodul panortodox: Nu ar fi trebuit organizat din lipsă de unanimitate!

biserica antiohiei a respins organizarea sinodului panortodox

În rândul al treilea din documentul de mai sus, reprezentantul Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Isaac, a scris de mână în limba greacă: „Biserica Antiohiei are o opinie contrară și din acest motiv nu semnează”

Această absență a cauzat și absența Patriarhiei Moscovei, care a insistat că „doar și o absență ar trebui să amâne sinodul panortodox”

Patriarhia Ecumenică insistă: dacă toți au semnat pentru organizarea sinodului panortodox, ar trebuit să vină; uşile sunt deschise.

Reprezentanţi ai Patriarhiei au declarat că toate cele 14 biserici au semnat! Au semnat totuşi toți? Romfea.gr dezvăluie: NU, nu au semnat! Patriarhia Antiohiei şi-a arătat reticenţa încă din primul moment!

„Noi niciodată nu am semnat că vom lua parte la sinod. Am cerut să fie rezolvate cerinţele noastre, iar Patriarhia Ecumenică a amânat dialogul după sinodul panortodox, cu care nu am putut fi de acord… Deci, după cum vedeți nu a existat niciodată unanimitate despre care vorbeşte Sanctitatea Sa? ” a spus reprezentantul Patriarhiei Antiohiei pentru Romfea.gr.

Documentul publicat de Romfea.gr arată clar: Patriarhul Ioan al Antiohiei prin intermediul reprezentantului său, în ianuarie, la Geneva nu a fost de acord să participe la sinodul panortodox.

Și acest lucru a dus şi la absență rușilor, așa cum au avertizat, astfel încât sinodul are acum mai multe absențe, precum Biserica Ortodoxă din Georgia și Patriarhia bulgară.

sursa: http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/19/document-care-arunca-in-ilegalitate-sinodul-panortodox-nu-ar-fi-trebuit-organizat-din-lipsa-de-unanimitate/

  1. marcu
    iunie 20th, 2016 la 13:53 | #1

    Foaia din imagine are o orientare spatiala in planul orizontal care nu corespunde nici cu scrisul de mana nici cu cel de tipar care sint in planul vertical . Cred ca scrisul este adaugat in Photoshop

  1. mai 19th, 2019 la 18:10 | #1