Doliu în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Doliu în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

 

Înaltpreasfințitul Părinte Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, trecut la cele veșnice marțea aceasta, va fi înmormântat joi, 6 noiembrie.

Ierarhul s-a născut pe 9 noiembrie 1914 în satul Schitu, care aparține astăzi de comuna Ceahlău, primind la botez numele Victor.

Dintre cei 75 de episcopi care au slujit la Roman, vrednicul de pomenire Arhiepiscop Eftimie a avut cea mai lungă păstorire.

 

Blând și smerit cu toți cei care l-au cunoscut, încă de pe vremea când era stareț al Bistriței Nemțene, simplii credincioși, dar și preoții slujitori l-au numit “Eftimie cel Bun”.

 

„Un om bun, ospitalier şi foarte mult ajuta pe cei săraci. A căutat să împace şi pe cei învrăjbiţi, să se poarte cu fiecare cu multă înţelegere, cu multă îngăduinţă, cu multă dragoste. Mai târziu a venit ca stareţ la Mănăstirea Sf. Ioan şi tot acelaşi om milostiv, înţelegător, om de pace. De aceea, poporul i-a spus Eftimie cel bun. Aşa a fost crescut de părinţi şi aşa a rămas până la sfârşitul vieţii lui: un model de trăire creştinească, de trăire călugărească, de trăire arhierească. Dumnezeu să-l ierte, cu drepţii să-l odihnească”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

 

Până la alegerea unui nou ierarh titular, locțiitor de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

– See more at: http://basilica.ro/doliu-in-arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-101736.html#sthash.E1SvFoQg.dpuf

%d blogeri au apreciat: