Două convertiri la Ortodoxie în oraşul Mioveni

Două convertiri la Ortodoxie în oraşul Mioveni


 

În Duminica întâi din Postul Mare sau a Ortodoxiei, în Biserica ‘Sfinţii Martiri Brâncoveni’ din Mioveni s-a săvârşit Sfânta Taină a Botezului şi a Mirungerii, pentru doi tineri care s-au convertit la Ortodoxie, informează „Ziarul Lumina”.

‘Tinerii Diana, 26 de ani, şi Daniel, 28 de ani, au fost născuţi şi crescuţi în credinţa evanghelică, pe care însă nu au practicat-o. Mama lor este ortodoxă, iar tatăl este evanghelist. O mare influenţă asupra lor au avut prietenii şi naşii lor de botez, Cătălin Ion şi Maria Magdalena Marin. Slujba Botezului care s-a săvârşit după Sfânta Liturghie a fost una deosebită datorită şi rânduielii slujbei diferite. În cadrul slujbei botezului, cei doi tineri au rostit, pe lângă Simbolul credinţei, şi o mărturisire de credinţă ortodoxă şi au primit numele de Gabriela şi Mihail. Alături de naşii de botez, a fost şi primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, care şi-a luat angajamentul de a fi părinte spiritual al tinerilor nou-botezaţi, dar şi al naşilor. După primirea Tainelor Botezului şi a Mirungerii, Diana a mărturisit că religia creştin-ortodoxă trebuie să fie singura religie pe acest pământ, pentru că în ea este tot adevărul despre Domnul nostru Iisus Hristos’, a precizat părintele Ioan Neacşu, de la Parohia ‘Sfinţii Martiri Brâncoveni’.

La acest eveniment religios deosebit au mai participat părintele Cristian Dumitru, diaconul Adrian Popescu, dar şi numeroşi enoriaşi din parohie. La final, Gabriela şi Mihai au primit din partea părinţilor slujitori două icoane cu Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Sursa:  http://www.basilica.ro