Dumnezeiasca Liturghie şi declaraţia Episcopului de Kosovo – 19 nov. 2010

Dumnezeiasca Liturghie şi declaraţia Episcopului de KosovoInformaţii, care sunt publicate de toate mijloacele mass-media internaţionale, menţionează că episcopul Artemie cu un numeros grup de monahi s-a întors în Kosovo şi a săvârşit astăzi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Zubin-Potok. Episcopul prigonit a declarat printre altele: „Ne-am adunat aici ca ordinea să se aşeze pe noi baze şi să se reîntoarcă pacea şi unitatea în Eparhia de Raşka-Prizren”. Şi a completat: „Nu ne-am despărţit de nimeni, nu suntem schismatici şi nu facem ceva nou. Noi doar încercăm să păstrăm ceea ce ne-au încredinţat slăviţii noştri strămoşi”.
Între timp, informaţii suplimentare menţionează că Permanenţa sinodală a Bisericii Sârbe studiază posibila caterisire a luptătorului Episcop Artemie. Orele în Biserica Ortodoxă Sârbă sunt realmente critice. Răspunderea pentru marea tulburare, a izgonirii anticanonice a Episcopului Artemie, iar acum a alegerii anticanonice a Episcopului Teodosie, o poartă grupul cu greutate al episcopilor ecumenişti ai Serbiei, care, e evident că pun în aplicare planul nimicirii Episcopului Artemie, ascultând la modul absolut de dispoziţiile dinafară.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/11/blog-post_5268.html)

Un comentariu la „Dumnezeiasca Liturghie şi declaraţia Episcopului de Kosovo – 19 nov. 2010

  1. Pingback: Episcopul Artemie a fost depus din treapta « Theologhia

Comentariile sunt închise.