Dumnezeu nu se ia în râs: omul nu se pierde în neant

Dumnezeu nu se ia în râs: omul nu se pierde în neant

„Iubirea lui Dumnezeu arătată în crearea noastră nu se poate lăsa biruită.”

 

„Chiar în moartea omului e implicată viitoarea lui înviere prin Hristos. Căci nu putea lăsa Dumnezeu această operă minunată a Lui, creată după chipul Lui din iubire, să se piardă. Numai dacă am fi emanaţii ale naturii oarbe ne-am pierde definitiv. Crearea noastră de Dumnezeu din nimic e singura care implică în ea readucerea noastră din moarte la viaţă. Căci iubirea lui Dumnezeu arătată în crearea noastră nu se poate lăsa biruită. Ea a mers până a ne scăpa de moarte în Fiul Său făcut om, prin ceea ce a cinstit deplin chipul Său. Dacă ar fi lăsat Dumnezeu să piară definitiv chipul Său, aceasta ar fi însemnat o luare în râs a Lui însuşi. Făcând pe om după chipul Său, Dumnezeu a arătat o supremă iubire faţă de om, dar şi o angajare a Lui în păstrarea acestui chip al Său.”

(Părintele Dumitru Stăniloae, nota 28 la Sfântul Chiril al Alexandriei, Scrieri, partea a doua, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, 1992)

Sursa: doxologia.ro

2 comentarii la „Dumnezeu nu se ia în râs: omul nu se pierde în neant”

 1. Daca Parintele Staniloae ar fi fost mai atent ca sa citeasca Noul Testament cu inima, i-ar fi dat dreptate Parintelui Arsenie Boca. Viitorul nostru consta in CUVINTELE CU HAR / cererile prin cuvinte pline de energie necreata, cereri care trebuie cu atentie gandite!!!

  Parintele Arsenie va fi, intr-adevar, unul din cei care stau pe cele 12 scaune la Judecata. STIE DUMNEZEU! Nu e nevoie sa il declare lumea sfant, pentru ca el nu tine neaparat. Destul ca acolo, Unde este acum, e aproape de DUMNEZEU. Nu va para gluma. Credeti ce vreti, DAR CREDETI CA E VIU HRISTOS si nu Ii mai cantati prohod si nu-L mai ingropati, caci gresiti.
  CE TIE NU-TI PLACE, adica sa ti se citeasca prohodul fiind tu viu, ALTUIA NU-I FACE!
  Ati inteles, DA_

 2. DUMNEZEU nu l-a creat pe om ca sa moara!!!!!

  Daca IL asculta, omul este viu. Pentru ca DUMNEZEU ESTE AL VIILOR nu al mortilor!
  Ati inteles_ DOAMNE AJUTA!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: