Episcopului Artemie i s-a interzis călătoria în Rusia pentru a vorbi despre relaţiile dintre ortodocşi şi romano-catolici

SERBIA:

Episcopului Artemie i s-a interzis călătoria în Rusia pentru a vorbi despre relaţiile dintre ortodocşi şi romano-catolici

Episcopul Artemie (Radosavljevic) chiar dacă a fost invitat să participe în Rusia la o conferinţă internaţională despre genocidul împotriva sârbilor, nu se duce pentru că Patriarhul Serbiei Irineu (Gavrilovici) nu i-a permis aceasta.
Simpozionul, care are un caracter teologic şi istoric, a fost programat pe 28 octombrie în Sankt Petersburg, iar organizatori sunt Universitatea de Stat – Secţia Istorie şi Agenţia Naţională de Ştiri din Sankt Petersburg.
Episcopul Artemie ar fi trebuit să vorbească despre relaţiile dintre ortodocşi şi romano-catolici în timpul lagărului de concentrare de la Jasenovac. Încearcă – aşa cum declară, să răspundă invitaţiei organizatorilor, dar, din nefericire, Patriarhul Irineu nu îi dă permisiunea.
Din partea sârbă vor participa doar Simo Brdar, îngrijitoarea Muzeului Genocidului de la Gradina şi academicianul Srboljub Zivanovic din Marea Britanie, ca reprezentant al Comisiei Internaţionale despre adevărul referitor la Jasenovac.
Simpozionul este organizat cu prilejul traducerii în rusă a cărţii „Arhiepiscopul Genocidului”, care vorbeşte despre arhiepiscopul (romano-catolic) Aloijio Stepinatz, care a fost un criminal.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://aktines.blogspot.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: