EVOLUŢII ÎN BISERICA CEHIEI PRIN HIROTONIA UNUI EPISCOP

olomouts-11

EVOLUŢII ÎN BISERICA CEHIEI

 PRIN HIROTONIA UNUI EPISCOP

 

          Autor: Emilios Polyghenis

 

Încă un Episcop a hirotonit Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Olomouts şi Brno Simeon, care este recunoscut ca Locţiitor în Tronul Bisericii Ortodoxe a Cehiei.

Hirotonia a avut loc duminică, 22 februarie 2015, în Catedrala din Brno.

          Mai exact, Mitropolitul Simeon de Olomouts la hirotonit Episcop de Sumberk pe Arhimandritul Isaia.

          Unele informaţii precizează că pe 6 februarie, la Viena, a avut loc o întâlnire la care au participat Mitropolitul Emanuel al Franţei şi Mitropolitul Arsenie al Austriei, la care s-a hotărât printre altele şi hirotonia Arhimandritului Isaia.

În acest fel, Patriarhia Ecumenică depune eforturi pentru readucerea canonicităţii în Biserica Autocefală a Cehiei şi Slovaciei, deoarece numai aşa poate să se întrunească în Sinod.

          Cu toate acestea, unele cercuri bisericeşti vorbesc despre momente istorice şi tumefierea schismei, în timp ce Tronul Bisericii Cehiei şi Slovaciei în mod oficial este fără Arhiepiscop de doi ani.

olomouts-1

olomouts-2

olomouts-3

olomouts-4

olomouts-5

olomouts-6

olomouts-7

olomouts-8

olomouts-9

olomouts-10

olomouts-12

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.