EVREI FANATICI AU ATACAT BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN IERUSALIM

Vandalisme asupra unei biserici ortodoxe române din Ierusalim

Marţi, 9 octombrie 2012 

Agenţia de ştiri din Atena – 08.41 
Autor: APE – 08.41

Necunoscuţi au aruncat cu pietre, sticle şi necurăţii în biserica ortodoxă a Sfântului Gheorghe din Ierusalim, într-un nou act de vandalism împotriva monumentelor creştine din Israel, după cum a comunicat poliţia statului ebraic.

În urma atacului împotriva bisericii ortodoxe române, care se află la o mică distanţă de marea suburbie a evreilor ultra-ortodocşi Mea Sarim, nu au existat victime, după cum a comunicat reprezentantul poliţiei Luba Samri.

A suferit pagube poarte de la intrare – a subliniat aceeaşi – şi a adăugat că poliţia din Ierusalim a început cercetările.

Acest atac constituie o continuare a profanărilor suferite de mănăstirile catolice de pe Muntele Sion şi din Latrun, aproape de Sfânta Cetate, şi care au stârnit indignarea şi protestele reprezentanţilor religioşi la Sfintele Locuri din partea politicienilor palestinieni şi israeliţi.  

Episcopii catolici şi-au exprimat „profunda lor tristeţe pentru aceste acţiuni” şi au solicitat „să existe o schimbare în sistemul educaţional al anumitor şcoli israeliene, în care se predă dispreţul şi intoleranţa religioasă”.
Cei mai mulţi rabini interzic atacurile împotriva creştinilor şi a instituţiilor lor, dar sunt lipsiţi de posibilitatea de a împiedica aceste continue atacuri şi vandalisme, care sunt atribuite tinerilor ce fac parte din cercurile ultra-ortodoxe şi de extremă dreaptă.

 Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: ROMFEA.GR
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: