Formația Taxi, alături de alte 33 de persoane, a compus o melodie împotriva Catedralei Mântuirii Neamului

Reactii AICI:  

DE TUDOR MATEI 

Sursa: activenews.ro

Singura problemă a României este Catedrala Mânturii Neamului. Nu corupția generalizată care a secat România de peste 25 de ani, nu scăderea demografică, nu legile de tip Big Brother, nu impozitele mărite an de an, nu pensiile speciale ale aleșilor, nu retrocedările dubioase de miliarde de euro, nu stadioane construite pentru nimeni în mai toată țara. Nu, problema României este Catedrala Mânturii Neamului. Toate frustrările unora s-au adunat în această construcție ridicată în bună parte cu fonduri proprii sau donații.

Ultimul exemplu vine de la trupa Taxi. Formația a lansat piesa ”Despre smerenie”, care se dorește a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Celor de trupa Taxi li s-au alăturat 33 de persoane din lumea muzicii, a teatrului și literaturii, care cântă refrenul: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea și Victor Rebengiuc.

Poate că Andreea Esca, de exemplu, ar putea să compună o melodie despre scutirile de taxe și impozite de miliarde pe care Guvernul Năstase le-a acordat Pro TV, locul să de muncă de 20 de ani. Răzvan Simion și Dani Oțil ar putea foarte bine să iasă în Piața Universității și să cânte despre Dan Voiculescu, cel care are de dat statului numai din afacerea ICA 60 de milioane de euro. Nu vorbim aici de conturile lui Nicolae Ceaușescu.

Nici Ștefan Bănică jr. nu stă bine. Numele său a fost vehiculat recent într-un scandal de evaziune fiscală, alături de fosta sa soție, Andreea Marin.

Pe când însă un cântec împotriva uriașei moschei care se va ridica la București?

Un comentariu la „Formația Taxi, alături de alte 33 de persoane, a compus o melodie împotriva Catedralei Mântuirii Neamului”

  1. Nici eu nu susţin noua Catedrală Patriarhală, cel puţin nu în forma ei actuală, însă din cu totul alte motive decât aceştia, pe care îi mână prostia, ignoranţa şi reaua voinţă. Iată că nici drepţii David şi Solomon care au strâns mari cantităţi de materiale preţioase şi au ridicat primul Templu din Ierusalim după descoperire dumnezeiască, nici sfântul împărat Iustinian care a ctitorit Hagia Sophia din Constantinopol, cu acea cupolă uriaşă şi extrem de inovatoare pentru acea vreme, rămasă neegalată timp de multe secole, nu au fost la curent că Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici. (Dumnezeu nu dispreţuieşte lemnul şi spaţiile mici, asta e însă altă discuţie.) Aşadar aceştia şi atâţia alţii au cheltuit, după părerea geniilor noastre dâmboviţene, în mod greşit resurse umane şi materiale, când cu câţiva dulgheri şi în câteva zile ar fi putut construi ceva cu adevărat pe placul lui Dumnezeu?

    Şi din păcate, atâţia care de-abia aşteaptă să-şi etaleze „superioritatea” intelectuală şi de gust estetic efort propriu (că e greu să scrii sau să creezi ceva) propagă mai departe această bătaie de joc care în mod evident nu este rodul unei trăiri duhovniceşti în Hristos şi în Biserică şi al unei preocupări de a-L slăvi pe Dumnezeu cu bună-cuviinţă, ci un gest de terorism intelectual contra Bisericii Ortodoxe Române.

    În aceste condiţii, trebuie să spun că între a construi o catedrală care nu este cea mai frumoasă şi mai potrivit proporţionată (din punct de vedere estetic şi de impact psihologic şi duhovnicesc asupra celor care intră în ea), şi a lua în bătaie de joc acest gest, prefer prima variantă.

    Să nu uităm însă, şi să ne rugăm să nu uite nici reprezentanţii noştri la viitorul „Sfânt şi Mare Sinod Panortodox”, că nicio catedrală nu ţine locul principalei lor îndatoriri, de a învăţa drept cuvântul adevărului lui Hristos şi de a delimita cu exactitate şi claritate acest adevăr de erezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: