FOTOGRAFII DE LA SLUJBA DE INMORMANTARE A MITROPOLITULUI VASILIE DE ELASSONA (BISERICA ELADEI) – „Ultimul adio” Mitropolitului de Elassona

elassonos-1

„Ultimul adio” Mitropolitului de Elassona (FOTO)

 

Luni, 19 mai 2014

MISIUNEA ELASSONA | ROMFEA.GR

Elassona îşi ia rămas bun de la Părintele ei duhovnicesc, de la răposatul Mitropolit Vasilie, de la ierarhul faptelor, de la ierarhul care a făcut cunoscut oraşul Elassona de-a lungul şi latul pământului.

Sub conducerea Preafericitului Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim, şi în prezenţa Locţiitorului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Stagon şi Meteore, kyr Serafim, a unei pleiade de arhierei se oficiază în acest moment slujba de înmormântare în Catedrala Mitropolitană a Sfântului Dimitrie din Elassona.

Patriarhul Ecumenic a fost reprezentat de ÎPS Mitropolit de Sevastia, kyr Dimitrie, iar Patriarhia Alexandriei de ÎPS Petru de Axum.

Cuvinte funerare se vor rosti din partea Sfântului Sinod de către Preasfinţitul Episcop de Diavlia, kyr Gavriil, de ÎPS Mitropolit de Sevastia, kyr Dimitrie, de Protosinghelul Sfintei Mitropolii de Elassona, din partea sfinţitului cler pr. Hariton Tumbas, din partea Guvernului, parlamentarul de Larisa, dl. Christos Kellas, din partea Parlamentului Elenilor, Guvernatorul regional al Thessaliei, dl. Con. Agorastos, Primarul din Elassona, dl. Gheorghios Pashopoulos şi din partea Facultăţii de Teologie a Universităţii Aristotelice din Tesalonic – decanul acesteia, dl. Mihail Tritos.

 

elassonos-2

elassonos-3

elassonos-4

elassonos-5

elassonos-6

elassonos-7

elassonos-8

elassonos-9

elassonos-10

elassonos-11

SOURCE: ROMFEA.GR

%d blogeri au apreciat: