Acasă > Pagini de Sinaxar, PATRIARHIA GEORGIEI > GAVRIIL GEORGIANUL A FOST TRECUT ÎN RÂNDUL SFINȚILOR (pomenit pe 2 noiembrie)

GAVRIIL GEORGIANUL A FOST TRECUT ÎN RÂNDUL SFINȚILOR (pomenit pe 2 noiembrie)

Un nou sfânt în Biserica Ortodoxă a Georgiei

 

Luni, 24 decembrie 2012

Autor: Emilios Polyghenis

Încă un sfânt a fost adăugat în Aghiologhionul Bisericii Ortodoxe din Georgia în urmă hotărârii Sfântului Sinod al Patriarhiei Georgiei.

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, Sfântul Sinod, într-o şedinţă extraordinară sub preşedinţia Patriarhului Georgiei, kyr Ilie, a hotărât aşezarea în rândul sfinţilor a Arhimandritului Gavriil (Urghebadze, 1929 – 1995) din Tbilisi.

Acelaşi informaţii spun că pomenirea Sfântului Gavriil Duhovnicul cel nebun pentru Hristos va fi cinstită pe 2 noiembrie.

Sfântul Gavriil s-a născut în Tbilisi. Tatăl lui era comunist, ia mama lui era creştină şi l-a crescut pe fiul ei în spirit creştinesc.

Este demn de semnalat că mama lui a devenit monahie cu numele Ana şi a murit în 2000 la adânci bătrâneţi.

Micul Goderdzi, după ce a slujit în armată, a construit în 1950 o biserică în curtea casei sale.

De asemenea, în timpul unei demonstraţii (pe1 mai 1965) a ars în public un portret al lui Lenin, fapt pentru care a fost arestat pentru activitate antisovietică.

În deceniul 1990, cu binecuvântarea Patriarhului Ilie al II – lea, Arhimandritul Gavriil a trăit într-un turn în apropiere de Mănăstirea „Sfântul Samtavro”.

Mii de credincioşi din diferite părţi ale lumii au luat binecuvântarea lui, iar foarte mulţi s-au vindecat ca urmare a rugăciunilor lui.

Stareţul Gavriil a adormit în Domnul pe2 noiembrie 1995şi a fost înmormântat în mănăstirea pe care a iubit-o.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.