Hirotonia în arhiereu a Părintelui Arhimandrit Ilarion Urs

Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a fost astăzi, 7 iunie 2015, un adevărat loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi din Transilvania şi din întreaga ţară. Aici, Părintele Arhimandrit Ilarion Urs, stareţul mănăstirii, a fost hirotonit arhiereu chiar la altarul unde a slujit ca ieromonah mai bine de 30 de ani. Ales în funcţia de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 3 iunie, Preasfințitul Părinte Ilarion Urs a primit titulatura de „Făgărăşanul”, informează TRINITAS TV. 

Înaintea oficierii Sfintei Liturghii, a avut loc și Mărturisirea de credinţă a ipopsifiului Ilarion Urs. Actul de confirmare semnat de Preasfericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost citit de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal. 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un mare sobor de ierarhi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu. Acestora s-au alăturat și numeroși consilieri eparhiali, protopopi, ieromonahi şi preoţi, iar printre invitaţi s-au numărat autorităţi centrale, judeţene şi locale, precum şi alţi numeroşi oaspeţi. 

La finalul Sfintei Liturghii, noul arhiereu a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurenţiu mantia şi cârja arhierească şi a fost dus în scaunul arhieresc al Episcopului-vicar şi prezentat credincioşilor. 

Mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost citit de Preasfințitul Părinte Episcop Ieronim Sinaitul, după care, Domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, a citit mesajul Primului Ministru adresat cu acest prilej. 

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărăşanul şi a subliniat unicitatea acestui moment pentru mănăstirea făgărăşeană. 

Această mare sărbătoare a început încă de sâmbăta seara, după vecernie, când a avut loc și slujba de „Chemare la arhierie” a părintelui arhimandrit Ilarion Urs, la care au fost prezenți și numeroși ierarhi ai Bisericii noastre.

Sursa: http://basilica.ro/hirotonia-in-arhiereu-a-parintelui-arhimandrit-ilarion-urs-107370.html