Acasă > PATRIARHIA SERBIEI > HIROTONIA UNUI EPISCOP IN BISERICA SARBA (PHOTO)

HIROTONIA UNUI EPISCOP IN BISERICA SARBA (PHOTO)

 eggras

Hirotonia unui episcop în Biserica Sârbă (FOTO)

 

Marţi, 30 septembrie 2014

Autor: Emilios Polyghenis

 

Cu un fast deosebit a fost oficiată hirotonia Arhimandritului Ieronim Mosevic în Episcop de Egra, vicar al Episcopiei de Backa.

Hirotonia noului episcop a fost oficiată de Patriarhul Serbiei, kyr Irineu, în prezenţa unei pleiade de ierarhi ai Bisericii Sârbe şi ai Bisericii Eladei.

Sute de credincioşi s-au grăbit să vină la hirotonia Episcopului de Egra, kyr Ieronim, precum şi clerici, monahi şi monahii din Episcopia de Backa.

Au fost de asemenea prezenţi Nunţiul apostolic de la Belgrad, precum şi reprezentanţi ai Republicii Serbiei. 

Patriarhul Serbiei, referindu-se la noul episcop, a spus că este o binecuvântare deosebită şi un dar al lui Dumnezeu pentru Biserică kyr Ieronim. 

„În Biserica lui Hristos nimic nu este întâmplător. Tot ce se întâmplă se întâmplă prin harul şi prin purtarea de grija a lui Dumnezeu”, a spus, printre altele, Patriarhul Serbiei.

La rândul său, Episcopul de Egra a mulţumit lui Dumnezeu pentru hirotonia sa ca episcop, subliniind în acelaşi timp că-şi va sluji poporul cu devotament şi ascultare.

În alt punct, a mulţumit părintelui său duhovnicesc, Episcopul de Backa, kyr Irineu, care a fost omul cu multă răbdare, care i-a format personalitatea. 

 „Cu binecuvântarea lui am rămas de multe ori în Sfântul Munte, unde am trăit viaţa liturgică, ascetismul, duhul monahal, dar şi rugăciunea. Ceea ce sunt astăzi îi datorez Episcopului Irineu”, a adăugat Episcopul de Egra.

Totodată a mulţumit arhiereilor: Mitropolitului de Ilios, kyr Athenagora; Mitropolitului de Camerun, kyr Grigorie; Mitropolitului de Qatar, kyr Macarie, dar si parintelui Chiril Sykis, care a venit de la Smirna şi arhiereilor din Patriarhia Antiohiei.

La final, Episcopul Ieronim a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Sârbe, care cu cinstitele sale mâini l-a hirotonit arhiereu. 

 

img 1741

img 1744

img 1749

img 1800

img 1806

img 1837

img 1848

img 1885

img 2039

img 2058

img 2256

img 2337

img 2394

img 2442

 

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categories: PATRIARHIA SERBIEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.