Hramul Așezământului Românesc de la Ierusalim

Hramul Așezământului Românesc de la Ierusalim

 

Aşezământul Românesc din Ierusalim și-a cinstit marțea aceasta ocrotitorul spiritual – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

„Moment istoric aici în Așezământul românesc din Ierusalim. Vizita Preafericitului Patriarh Teofil al III-lea însoțit de doi ierarhi ai Patriarhiei Ierusalimului, împreună cu diaconi și călugărițe din Patriarhia Ierusalimului. După știința noastră este prima dată când un Patriarh al Ierusalimului, în acești aproape 80 de ani de existență a bisericii românești din Ierusalim, a săvârșit în ziua hramului Sfânta Liturghie Patriarhală în această biserică românească”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Locurile Sfinte.

Aşezământul Românesc din Ierusalim se află în apropierea Sfintei Cetăţi a Ierusalimului şi are rolul de Reprezentanţă a Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Patriarhul Ierusalimului ne-a oferit daruri. La rândul nostru și noi am oferit câteva daruri simbolice. Amintesc faptul că la această sărbătoare au participat mai mulți români aflați în pelerinaj în Țara Sfântă, dar și ambasadorul statului român în Israel, respectiv reprezentatul statului român la Ramallah”, a mai spus Arhim. Timotei Aioanei.

Prin delegatul său la Sfintele Locuri, Patriarhia Română menţine strânse legături cu Patriarhia Greacă a Ierusalimului şi cu toate celelalte unităţi bisericeşti din Ţara Sfântă. O altă misiune, la fel de importantă, a bisericii românești din Ierusalim este aceea de a răspunde solicitărilor spirituale ale credincioşilor români, pelerini la Locurile Sfinte.

.

SURSA: BASILICA.ro

.