Icoana Maicii Domnului Odighitria de la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, Egipt

Icoana Maicii Domnului Odighitria de la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, Egipt

Icoana Maicii Domnului Odighitria din Man Sf Ectarerina din Sinai sec XIII 1.1

Există multe icoane răspândite în întreaga lume despre ale căror istorie și minuni s-a scris mai mult în inimile oamenilor celor ce s-au închinat cu credință dinaintea lor și au primit tămăduire. Astfel, aceste icoane au străjuit smerit și continuă a străjui lumea cu harul lor, umplându-o pe dânsa de daruri, tămăduiri, liniște și povățuire.

Această icoană a Maicii Domnului Odighitria sau Îndrumătoarea a fost zugrăvită în veacul al XIII-lea și se află în Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, Egipt.

+ * + * +

Nu este, Fecioară, nu este să alerge cineva la acoperământul tău și să nu dobândească multele tale mile, pentru aceea și eu te rog să dobândesc apărarea ta.

Pe mine cel zdrobit de nemăsuratele mele călcări de poruncă, înnoiește-mă cu mijlocirea ta cea dumnezeiască, tămăduind sufletul meu și dându-mi cuvânt ca să strig: Binecuvântată ești ceea ce ai născut pe Dumnezeu cu trup.

(Din Canonul aghiorit ce se citește dinaintea icoanei Maicii Domnului la Pavecernița de marți seara, glasul al 6-lea, facere a Sfântului Teofan Grapul, episcopul Niceei)

+ * + * +

Sfântul Ierarh Teofan Grapul, episcopul Niceei, pomenit la 11 octombrie

Sf Ier Teofan Grapul, episcopul Niceei 1

+ * + * +

Pe spatele icoanei

Icoana Maicii Domnului Odighitria din Man Sf Ectarerina din Sinai sec XIII 2.1

+ * + * +

Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, Egipt

Man Sf Ecaterina din Sinai 1

Sursă: Sfinţi şi Icoane

Un comentariu la „Icoana Maicii Domnului Odighitria de la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, Egipt

  1. Gheorghe Luca București România

    Bună tuturor iubitorilor de Adevăr, Credință și dragoste a unora în Puterea Sfintelor Icoane Făcătoare de Minunii – Ale Născătoarei de DUMNEZEU – FECIOARA MARIA – CARE A LEGAT PĂMÂNTUL DE CER și invers – Căreia se Cuvine Toată Cinstea și Slava din partea fiecărui muritor. În veci. Amin!!!
    Îmi cer iertare, însă nefiind nici-un comentariu am lăsat eu păcătosul Gheorghe, UNUL, poate nu e aici locul a-mi plânge durerea mea – DAR NU POT PRICEPE CUM DE AU EXISTAT ȘI ÎNCĂ MAI EXISTĂ SEMENI DE-AI NOSTRI CE URĂSC SFINTELE ICOANE – MERGÂNDU-SE PÂNĂ A NE URÂÎ ÎNTRE NOI ȘI A SE UCIDE FRAȚII NOȘTRII ÎNTRE EI- DOAMNE, CÂTĂ NEBUNIE POATE EXISTA ÎN MINȚILE MULTORA PE PĂMÂNTUL TĂU. DOAMNE IISUSE HRISTOASE, AJUTĂ-NE ȘI NE LUMINEAZĂ – AMIN!

Comentariile sunt închise.